Siirry sisältöön
Uutinen 24.05.2022

Ruotsin kampanja ”Hitta lyckan på nära håll” on käynnissä

Visit Finlandin viime vuonna aloittama Ruotsin valloitus jatkuu mittavan kampanjan muodossa. Hitta lyckan på nära håll -kampanja tuo Suomea esille uudella raikkaalla tavalla.

Suomi on jälleen kerran maailman onnellisin maa ja haluamme tarjota onnellisuutta myös ruotsalaisille. Kevään yhteinen NATO-jäsenyys on lähentänyt maitamme ja Suomen arvostus naapurimaana on noussut ruotsalaisten silmissä.

Kampanjassa tuodaan esille suomalaisuuteen liittyviä asioita ja vahvasti omanlaisiamme kohteita, juuri niitä tuntemattomia ja ennalta arvaamattomia kohteita, joissa lomalainen löytää oman onnellisuuden hetkensä. Suomen lomakohteet löytyvät läheltä ja matkustaminen Suomeen sopii kestävää ja vastuullista matkustamista arvostaville ruotsalaisille.

– Kampanjan kohderyhmää ovat niin kutsutut edelläkävijät (trendsetters) sekä vastuullisen ajanvietteen ystävät (responsible recreation lovers), jotka haluavat kokea uutta vastuullisesti, Visit Finlandin Ruotsin markkinasta vastaava Heli Saari sanoo.

Kampanja toteutetaan Visit Finlandin vetämän yhdessä suomalaisten kampanjaan sitoutuneiden matkailualueiden kanssa. Kampanja on digitaalinen ja keskittyy ruotsalaisten suosimiin sosiaalisen median kanaviin toukokuusta elokuuhun saakka.

– Visuaalisuus on kampanjassa tärkeässä roolissa. Haluamme näyttää Suomen monipuolisuutta eri tavoin, kuin muilla Euroopan markkinoilla. Tavoitteenamme on raikastaa Suomi-kuvaa, joka on kevään aikana ollut hyvässä nosteessa Ruotsissa. Suomen ja Ruotsin välille on muodostunut uudenlainen pohjoismainen side, jota hyödynnämme myös kampanjassa, Visit Finlandin markkinointipäällikkö Mervi Holmén kertoo.

Visit Finlandin imagollisen osuuden tavoitteena on vahvistaa Suomen tunnettuutta matkakohteena ja lisätä kiinnostusta Suomeen. Yhteistyökumppaneiden kohteet ja tuotteet houkuttelevat tekemään matkavarauksia kesä-Suomeen.

Kampanjan ohella näkyvä PR-työ jatkuu. Kesän aikana Suomeen tulee vierailemaan sekä perinteisen median edustajia että vaikuttajia Ruotsista.

Hitta lyckan på nära håll -kampanja