Siirry sisältöön
Uutinen 24.02.2022

Saksalaisten matkailu Suomeen palautuu hyvää vauhtia

Saksalaisten vapaa-ajan matkailu Suomeen lähti palautumaan rajojen avauduttua koronarokotuksen saaneille heinäkuussa 2021. Talven vapaa-ajan matkustus on yllättänyt hyvällä joulusesongilla ja talven myynnillä voimassa olevista matkustusrajoituksista huolimatta. Palautumista ovat vauhdittaneet suorien ja uusien lomalentojen aloitus Lappiin. Nyt Rovaniemelle, Kuusamoon, Kittilään ja Ivaloon pääsee läpi talven suorin lomalennoin Saksasta.

Myynti jatkuu edelleen kuluvalle talvisesongille, mikä on positiivinen ilmiö. Se on seurausta median ja vaikuttajien lisääntyneestä näkyvyydestä sekä isosta yhteiskampanjoinnista Lapin pääkohteiden kanssa. Näkymät tulevalle kesäsesongille ovat lupaavat. Mittava matkailuelinkeinon, Finnlinesin ja Visit Finlandin yhteiskampanja on nostanut kesän myynnin jo ohi vuoden 2019 tason.

– Suomen matkailun vahvuudet ovat myös pandemian jälkeisen matkailun kärjessä: luonnon kokeminen ja autenttiset elämykset massaturismin ulkopuolella. Kestävän matkailun tietoisuuden lisääntymien samaan aikaan kun Suomen kestävän matkailun tarjonta on isoin harppauksin kehittymässä, avaa pitkäjänteisemmän näkymän matkailun arvonlisäykseen sekä matkailubrändimme vahvistamiseen. Visit Finlandin ensimmäinen puhtaasti hiilineutraaleja matkoja markkinoiva taktinen kampanja Saksassa on rakenteilla uusitun visitfinland.com-verkkopalvelun mahdollistamana, Visit Finlandin saksankielisen alueen vastaava Jyrki Oksanen kertoo.

Myös lentoliikenne on tulevan kesäaikataulun mukaan palautumassa normaaliksi samalla kun uusia reittejä avataan mm. Tampereelle AirBalticin toimesta. Suomen matkailulle avainasemassa olevan Finnairin myynti kehittyy lupaavasti kesän osalta samaan aikaan, kun Suomea myyvät matkanjärjestäjät raportoivat myynnin lisääntyvän merkittävästi. Kysyntä ryhmämatkailussa ja risteilyissä vaatinee pidemmän ajan palautumiseen.

Matkailu Saksasta Suomeen palautuu 2022 Oxford Economicsin mukaan pandemiaa edeltävälle tasolle kesään mennessä. Edellä kuvatun perusteella tämä on mahdollista lomamatkustuksen osalta. Työmatkailu on isossa murroksessa ja kokous- ja kongressimatkailun palautuminen vaatii aikaa. Globaali tilanne vaikuttaa myös Suomen matkailun kehitykseen Saksasta ja tämän päivän valossa se lisää Suomen saavutettavuutta ja kysyntää.