Siirry sisältöön
Uutinen 29.06.2022

Ulkomaisten yöpymisiä nelinkertainen määrä toukokuussa edellisvuoteen verrattuna

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan kotimaisille matkailijoille kirjattiin 1,23 miljoonaa yöpymisvuorokautta ja ulkomaisille 0,32 miljoonaa vuorokautta toukokuussa 2022.

Kotimaisten matkailijoiden yöpymisiä oli 58 % enemmän kuin vuoden 2021 toukokuussa. Ulkomaisten yöpymisiä oli nelinkertainen määrä edellisvuoteen verrattuna. Yöpymisten kokonaismäärä toukokuussa 2022 oli samalla tasolla kuin toukokuussa 2019 ennen koronapandemiaa.

Viivakuvio kotimaisten ja ulkomaisten yöpymisten määrästä kuukausittain toukokuu 2018 – toukokuu 2022. Ulkomaisten yöpymisten määrä alkoi vähitellen kasvaa vuoden 2021 jälkipuoliskolla koronapandemiasta aiheutuneen notkahduksen jälkeen. Kotimaisten yöpymisten määrä on kasvanut paikoin pandemiaa edeltävää tasoa korkeammaksi.

Pääkohdat

  • Kotimaisten yöpymisten määrä kasvoi suhteellisesti eniten Uudellamaalla, Pohjanmaalla ja Kanta-Hämeessä verrattuna toukokuuhun vuotta aiemmin.
  • Ulkomaisten matkailijoiden yöpymisiä oli 31 % vähemmän kuin toukokuussa 2019. Suurimmat matkailijaryhmät olivat Ruotsista, Saksasta ja Yhdysvalloista.
  • Toukokuussa järjestettyjen jääkiekon MM-kisojen vaikutus näkyi Pirkanmaalla, jossa ulkomaisten matkailijoiden yöpymisiä oli 75 % enemmän kuin toukokuussa 2019.
  • Hotellihuoneiden käyttöaste oli 51 %. Edellisvuoteen verrattuna käyttöaste kasvoi eniten Uudellamaalla.
  • Hotellihuoneen keskihinta oli 116 euroa ja vuotta aiemmin se oli 91 euroa. Keskimäärin kalleimmat hotellihuoneet olivat Pirkanmaalla, 158 euroa.

Lähde: Majoitustilasto, Tilastokeskus

Lisätietoja: Tilastopalvelu Rudolf, Visit Finland