Siirry sisältöön
Uutinen 17.01.2022

Innovaatiosetelin rahoituskäytäntö uudistuu – Yrityksesi voi valita haluamansa koti- tai ulkomaalaisen palveluntarjoajan

Innovaatioseteli on tarkoitettu pk-yrityksille, joilla on uusi tuote- tai palveluidea, jolla on potentiaalia kansainväliseen kasvuun ja jonka eteenpäin viemiseksi yritys tarvitsee ulkopuolista osaamista.

Innovaatiosetelin avulla voit hankkia asiantuntijapalveluita, jotka tuovat yritykseesi uutta, innovaatiotoiminnassa tarvittavaa tietoa ja osaamista. Uudistuksen myötä innovaatiosetelin rahoitus maksetaan suoraan rahoitusta hakevalle yritykselle, ei enää palveluntuottajalle.

Uudistus astui voimaan 1.1.2022. Tarvittavien järjestelmämuutosten vuoksi hakemuksia voi jättää 17.1.2022 alkaen.

Innovaatiosetelin arvo nousee 5 000 euroon omarahoitusosuuden poistuessa

Innovaatioseteli-rahoituspalvelussa avustuksen määrä on 5 000 euroa ja 100% ostettujen palvelujen arvonlisäverottomasta määrästä. Avustus maksetaan rahoituksen saajalle sen jälkeen, kun tämä on hyväksynyt valitsemansa palveluntuottajan toimittaman työn ja maksanut tämän palkkion.

Uudistuksen myötä innovaatiosetelissä toimii samanlainen rahoitusjärjestely kuin muissakin rahoituspalveluissa, mikä helpottaa asiakkaan asiointia tämän edetessä käyttämään de minimis ja T&K-rahoitusta.

Yrityksesi voi valita haluamansa koti- tai ulkomaalaisen palveluntarjoajan

Rahoitusjärjestelyn muutoksen myötä Business Finland voi luopua palveluntuottajien taloudellisesta kelpoisuustarkastuksesta, jolloin yritykset voivat valita tarpeitaan parhaiten vastaavan koti- tai ulkomaisen palveluntarjoajan.

Muutos nopeuttaa hakemusten käsittelyä entisestään sekä helpottaa uusien palveluntuottajien pääsyä palvelemaan innovaatiotoimintaa käynnistäviä yrityksiä.

Lue lisää innovaatiosetelistä

Näin tunnistat täyttääkö yrityksesi innovaatiosetelin rahoitusehdot
  • Yrityksesi on kehittämässä uutta tuote- tai palveluideaa, ei jatkokehittämässä jo olemassa olevaa tuotetta
  • Yrityksesi Suomen Asiakastiedon Rating Alfa on vähintään A
  • Yrityksesi on yhtiömuotoinen pk-yritys (ei toiminimi, suuri yritys, julkinen tai voittoa tavoittelematon organisaatio, säätiö, yhdistys tai ahvenanmaalainen yritys)
  • Olet ollut päätoiminen yrittäjä vähintään 3 kuukauden ajan ennen Innovaatiosetelin hakemista – tai yrityksessäsi on vähintään yksi kokoaikainen työntekijä, jonka työsuhde on ollut voimassa vähintään 3 kuukauden ajan ennen Innovaatiosetelin hakemista