Siirry sisältöön
Uutinen 20.05.2022

Pääjohtaja Nina Kopolasta tekniikan kunniatohtori

Kuva: Jani Nieminen

Pääjohtaja Nina Kopola on promovoitu tekniikan kunniatohtoriksi Åbo Akademissa. Kunniatohtorin arvonimen Kopola sai tunnustuksena monipuolisesta urasta tutkimuksen, tuotekehityksen ja johtamisen parissa.

Kopola on toiminut Business Finlandin pääjohtajana vuodesta 2019. Hän on suorittanut diplomi-insinöörin ja tekniikan lisensiaatin tutkinnon orgaanisen kemian ja biokemian alalla.

– Koen arvonimen saamisen suurena kunniana sekä aitoa kiitollisuutta siitä, että aikaansaannokseni tieteen ja innovaatioiden edistämiseksi on huomioitu. Monipuolisella urallani tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminta on liittynyt vahvasti jokaiseen tehtävääni vuosikymmenten aikana, Kopola sanoo.

Kopolalla on vankka kokemus niin kemian tutkimuksen kuin yritysjohtamisen saralla. Nämä aiheet muodostavat punaisen langan hänen kansainvälisellä urallaan alkaen tutkijan tehtävistä Neste-konsernissa vuosina 1991–1994. Vuosina 2011–2018 Kopola toimi pörssiyhtiö Suomisen toimitusjohtajana. Vuosina 2000–2011 hän työskenteli johtavissa tehtävissä Dyneassa ja sitä ennen Neste Chemicalsin palveluksessa. Kopola on toiminut useiden yritysten hallituksessa sekä julkaissut monia tieteellisiä artikkeleita tutkijan urallaan.

Kunniatohtoriksi vihkimällä yliopisto kunnioittaa henkilöitä, joilla on erityisiä tieteellisiä ansioita tai jotka ovat vaikuttaneet yhteiskunnassa merkittävällä tavalla.