Siirry sisältöön
Uutinen 26.04.2022

Suomi – Tosielämän tietoon perustuvien tutkimusten (RWE) ja innovaation aarreaitta

Suomella on pitkä historia terveys- ja sosiaalitiedon keräämisessä ja tallentamisessa, jonka vuoksi olemmekin maailman huippua sekä tämän tiedon määrässä että laadussa. Nämä tietovarannot tarjoavat poikkeuksellisia mahdollisuuksia akateemisille ja teollisille tutkijoille lääketieteen ja lääkekehityksen saralla. Tietovarantojen lisäksi Suomessa on merkittävä tosielämään perustuvien tutkimusten (RWE) toimijaekosysteemi, joka on arvokas partneri kansainvälisille lääkeyhtiöille ja lääketieteellisille tutkijoille.

Business Finland on tuottanut kattavan aineiston, jossa kuvataan Suomen poikkeuksellisen vahva real-world evidence (RWE) -toimijaekosysteemi.

Tämän aineiston tarkoitus on kuvata Suomen tarjoamat monipuoliset RWE-mahdollisuudet yrityksille ja tutkijoille, jotka etsivät laadukkaita tietovarantoja, tehokasta toimintaympäristöä ja ensiluokkaisia yhteistyökumppaneita.

Aineisto sisältää tosielämän sovelluksia, ekosysteemiä havainnollistavia kuvaajia, kuvauksia kansallisista rekistereistä ja biopankeista sekä käytännöllisiä esimerkkejä RWE-tutkimusten vaiheista ja sovelluksista.

Suomalaiset tietovarannot, toimintaympäristö ja yhteistyökumppanit tarjoavat poikkeuksellisia mahdollisuuksia RWE-tutkimuksen alalla. Näistä syistä kansainväliset lääkeyhtiöt ja tutkijat ovat hyvin kiinnostuneita yhteistyöstä suomalaisten kanssa ja yhteistyöprojektien määrä on huimassa kasvussa.

Lisäksi aineistossa esitellään suomalaiset RWE-palveluntarjoajat, Suomen vahvuudet toimintaympäristönä, RWE-hankkeiden lupaprosessit sekä Suomen RWE-kyvykkyydet.

Tämä aineisto on tuotettu läheisessä yhteistyössä useiden Suomen johtavien RWE-asiantuntijoiden kanssa.

– Suomalaiset tietovarannot, toimintaympäristö ja yhteistyökumppanit tarjoavat poikkeuksellisia mahdollisuuksia RWE-tutkimuksen alalla. Näistä syistä kansainväliset lääkeyhtiöt ja tutkijat ovat hyvin kiinnostuneita yhteistyöstä suomalaisten kanssa ja yhteistyöprojektien määrä on huimassa kasvussa, sanoo Sampo Sammalisto, Personalized Health Finland-ohjelman ohjelmajohtaja.

Lue Finland – A treasure trove for real-world evidence research -aineisto

Mikäli haluat mukaan seuraavaan versioon, ota yhteyttä Rauni Korolaiseen.

Lisätietoa

Sampo Sammalisto
Head of Personalized Health Finland
+358 50 584 1100
sampo.sammalisto (at) businessfinland.fi

Tarja Enala
Senior Advisor, Health and Wellbeing, Invest in Finland
+358 40 733 2708
tarja.enala (at) businessfinland.fi

Outi Tuovila
Ecosystem Lead, Personalized Health Finland
+358 50 339 2542
outi.tuovila (at) businessfinland.fi

Rauni Korolainen
Program Coordinator (Personalized Health Finland & Smart Life Finland)
+358 50 475 4746
rauni.korolainen (at) businessfinland.fi