Siirry sisältöön
Uutinen 12.01.2023

Askeleet kohti hiilineutraalisuutta – Hiilineutraaliuden käsikirja matkailuyrityksille

Kuva: Harri Tarvainen

Novago Yrityskehitys Oy:n koordinoimassa Carbon Neutral Experience -hankkeessa on julkaistu Hiilineutraaliuden käsikirja matkailuyrityksille, joka on suunnattu erityisesti pk-matkailuyrityksille. Käsikirjan tavoitteena on tukea erilaisia matkailualalla toimivia yrityksiä omien päästövähennysten tekemisessä.

Käsikirja sisältää yritysesimerkkejä ja tarjoaa selkeät askeleet kohti hiilineutraalisuutta: selvitä, priorisoi, toteuta, kompensoi, kerro ja kehitä. Käsikirja auttaa ymmärtämään mistä yrityksen hiilijalanjälki muodostuu ja neuvoo tietojen keräämisessä hiilijalanjäljen laskentaa varten. Laskennan jälkeen se opastaa päästövähennysten priorisoinnissa ja niiden toteuttamisessa. Lopuksi yritys saa vinkkejä jäljelle jääneen hiilijalanjäljen kompensointiin ja siihen, miten viestiä hiilineutraalisuuden tavoittelusta.

Hiilineutraaliuden käsikirja tukee matkailuyritystä myös Sustainable Travel Finland -polulla ja Matkailualan hiilijalanjälkilaskurin käytössä. Sustainable Travel Finland -merkkiin vaadittavassa kehittämissuunnitelmassa tulee ottaa kantaa ilmastonmuutokseen sopeutumiseen ja sen hillitsemiseen.

Hiilineutraaliuden käsikirja matkailuyritykselle on tehty osana Carbon Neutral Experience -hanketta, jota koordinoi Novago Yrityskehitys Oy. Oppaan sisällön on tuottanut Ramboll Finland Oy. Käsikirja on julkaistu syyskuussa 2022.

Tutustu Hiilineutraaliuden käsikirjaan matkailuyrityksille