Siirry sisältöön
Uutinen 26.01.2018

Europe is back eli lisää vauhtia läpimurtoinnovaatioihin

Hartaudella odotetut korkean tason innovaattoreiden suositukset tulevan Euroopan innovaationeuvoston sisällöksi julkaistiin 24.1. Suositukset jakautuvat neljään osaan, joista myös muodostuvat itse raportin iskutermit ja lyhenne: Funding - Awareness - Scale - Talent (F.A.S.T.).

Vajaa vuosi sitten Euroopan komissio asetti korkeatasoisen työryhmän suunnittelemaan sisältöä tulevalle Euroopan innovaationeuvostolle (EIN) - jonka tutumpi nimi on se European Innovation Council (EIC). Nyt kymmenen tiiviin työkuukauden jälkeen käsissämme on valmis raportti koko nimeltään Europe is back: Accelerating breakthrough innovation.

Vahvaa kasvua Eurooppaan

Julkaisusta ja sen 14 avainsuosituksesta voi jo pitkälle lukea suuntaa sille, minkälainen EIN on seuraavassa EU:n tutkimuksen ja innovoinnin puiteohjelmassa vuodesta 2021 alkaen. Nyt on kyse siis täysimittaisesta EIN:stä, joka on laajuudeltaan ja kunnianhimoltaan aivan eri luokkaa kuin juuri käynnistynyt ja nykyisen Horisontti 2020 -puiteohjelman loppuvuodet kattava EIN-pilotti.

Suositusten perusteella Euroopan innovaationeuvoston kovaksi ytimeksi tulisivat tarkkaan valikoiduille, vahvan kasvuhalun ja -potentiaalin omaaville yrityksille tarjottavat EIC Awards -rahoitukset. Kyse on yrityskohtaisesti räätälöitävistä hyvinkin mittavista rahoituspaketeista läpimurtoinnovaatioiden tuottamiseen ja nopeaan markkinaskaalaukseen. Lisäksi luvassa on muun muassa monipuolisia asiantuntijapalveluita, partnerointia sekä yrittäjyyden ja innovoinnin näkyvyyden ja arvostuksen nostoa.

Osana EIN-neuvostoa on tulossa strateginen neuvonantajaelin, joka laatii ehdotuksia eurooppalaisen innovaatiojärjestelmän uudistuksiksi.

Tutustu raporttiin

Europe is back: Accelerating breakthrough innovation

Lisätietoja

Matti Hiltunen
Counsellor
Finnish Liaison Office for EU R&I
Business Finland, Brussels
tel. +32 477 937 868
matti.hiltunen (at) businessfinland.fi