Siirry sisältöön
Uutinen 09.01.2018

Suomalaiset Horisontti 2020 -ohjelman SC5 -haasteen rahoitetuissa hankkeissa

Suomalaiset Horisontti 2020 -ohjelman SC5 -haasteen rahoitetuissa hankkeissa.

Ilmastotoimet, ympäristö, resurssitehokkuus ja raaka-aineet -haasteen (SC5) kevään 2017 hakukierroksella rahoitettiin 13 uutta hanketta, joissa on mukana suomalaisia osallistujia.

EU:n komissio on hiljattain päivittänyt luettelon Horisontti 2020 -rahoitusohjelman "Ilmastotoimet, ympäristö, resurssitehokkuus ja raaka-aineet" -haasteen rahoitetuista hankkeista.

Kaiken kaikkiaan 266 hanketta on saanut komission rahoituksen tästä haasteesta viimeisen neljän vuoden aikana. Rahoitusta on myönnetty noin 1 270 miljoonaa euroa, mikä on noin 80 prosenttia hankkeiden kokonaiskustannuksista. Suomalaisosallistujia on mukana noin neljäsosassa hankkeista. Näiden hankkeiden kokonaissumma on noin 590 miljoonaa euroa, josta komission osuus on vajaat 70 prosenttia.

Kevään 2017 hakukierroksella haasteessa rahoitettiin 13 uutta hanketta, joissa on mukana suomalaisia osallistujia. Esimerkiksi Geologian tutkimuskeskus (GTK) menestyi haussa hienosti, sillä se on mukana kolmessa rahoitetussa hankkeessa, ja koordinoijan roolissa näistä kahdessa. Esimerkkinä GTK:n koordinoimasta hankkeesta ORAMA pyrkii parantamaan EU:n raaka-aineisiin liittyvän tiedon keräämistä, harmonisointia ja koulutusmateriaaleja. GTK onnistui keräämään yhteensä 6.2 miljoonaa euroa EU:n tukea hankkeilleen.

Muita aktiivisia suomalaisosallistujia ovat olleet Teknologian tutkimuskeskus (14 hanketta), Ilmatieteen laitos (9 hanketta) ja Suomen Akatemia (7 hanketta). Kaiken kaikkiaan mukana on 110 suomalaisosallistumista 69 hankkeessa.

Kaikki rahoitetut suomalaisosallistujat löytyvät SC5 -haasteen nettisivulta kohdasta lisätietoja. Suomalainen tutkimuslaitos on vastuussa seitsemän konsortiohankkeen koordinoimisesta ja kuutta projektia koordinoi suomalainen yritys.

Lisätietoja

Jaana Lehtimäki, NCP
Suomen Akatemia
029 533 5060
jaana.lehtimaki (at) aka.fi
Twitter: @JMLehtimaki