Siirry sisältöön
Uutinen 05.10.2018

TEM ja OKM: Horisontti Eurooppa -ohjelmaehdotus vahvistaa Euroopan kykyä osallistua globaalien haasteiden ratkaisemiseen

Euroopan komission tutkimus- ja innovaatiopääosaston pääjohtaja Jean-Eric Paquet korosti Suomen vierailullaan Euroopan kollektiivisen t&i-toiminnan kehityksen merkitystä yksittäisten pikavoittojen sijaan. Korkeasta laatuvaatimuksesta on kuitenkin pidettävä kiinni tutkimus- ja innovaatiorahoituksen kriteerinä.

Pääjohtaja Paquet esitteli avauspuheenvuorossaan Horisontti Eurooppa -neuvotteluiden tilannetta, jossa tavoitteena on edetä ripeästi. Vallanjako ministerineuvoston ja Euroopan parlamentin välillä on aiheuttanut keskustelua odotetusti.

Varapääjohtaja Signe Ratso esitteli komission ohjelmaehdotuksen sisältöä. Ehdotus jatkaa pääosin nykyisen, Horisontti 2020 -ohjelman, viitoittamalla tiellä. Merkittävimpiä uudistuksia ovat mm. missiolähestymistapa ja Euroopan innovaationeuvosto (EIC). Lisäksi yhteyksiä muihin politiikka-alueisiin halutaan vahvistaa mm. suuremman vaikuttavuuden saavuttamiseksi.

Työ- ja elinkeinoministeriö, opetus- ja kulttuuriministeriö, Business Finland ja Suomen Akatemia järjestivät 2.10.2018 osana vierailuohjelmaa keskustelutilaisuuden eurooppalaisesta tutkimus- ja innovaatiopolitiikasta ja -rahoituksesta.

Lue kooste komission edustajien vierailusta ja tärkeimmistä puheenaiheista TEMin tiedotteesta