Siirry sisältöön
Uutinen 07.02.2019

Suomalainen EU:n Horisontti 2020 -rahoituspalvelusivusto on uudistunut

Suomalaiselle tutkimus- ja yrityskentälle tutuksi tullut Horisontti 2020 -sivusto on muuttanut Business Finlandin verkkopalveluiden alle ja samalla uusinut ilmeensä. Kansallisesta Horisontti-neuvonnasta vastaava EU:n tutkimus- ja innovaatio-ohjelmat EUTI -yksikkö sijaitsee myös Business Finlandissa.

"Meitä on laaja joukko eri alojen asiantuntijoita niin Suomen Akatemiassa kuin Business Finlandissa, jotka tiedottavat ja neuvovat Horisontti 2020 -ohjelmaan osallistuvia suomalaisia tutkimusryhmiä ja yrityksiä", muistuttaa kansallista yhteyshenkilöverkostoa koordinoiva Eija Auranen Business Finlandista.

Kansallisten Horisontti 2020 -palvelujen sijoittaminen Business Finlandin sivustolle tuo Horisontin tarjoamat mahdollisuudet nyt entistä paremmin yritysten tietoon.

"Horisontti 2020 tähtää myös yritysten osaamispohjan ja kilpailukyvyn vahvistamiseen, ja tämähän on Suomenkin tavoitteena", sanoo Eija Auranen.

Viimeiset haut avautuvat

Horisontti 2020 -ohjelma jatkuu vuoteen 2020 asti. Se on budjetiltaan peräti 80 miljardia euroa. Horisontista rahoitetaan eurooppalaista tutkimusta ja innovointia. Ohjelmasta voivat hakea rahoitusta niin yritykset, yliopistot ja korkeakoulut kuin tutkimuslaitoksetkin. Hankkeisiin osallistuu usein myös tutkimusta hyödyntäviä organisaatioita, kuten liittoja tai kaupunkeja. Rahoitusta voivat hakea myös maasta toiseen tutkimustyön vuoksi muuttavat yksittäiset tutkijat.

Hakemukset lähetetään suoraan Euroopan komissiolle Brysseliin, missä tehdään myös rahoituspäätökset.