Siirry sisältöön
Uutinen 07.05.2020

EU:n Horisontti 2020 -rahoitus kannustaa tutkijoita työskentelyyn ulkomailla

EU:n Horisontti 2020 -ohjelman sisältämä Marie Skłodowska-Curie -rahoitus (MSCA) tukee tutkijoiden liikkuvuutta. Se antaa tutkijoille mahdollisuuden työskennellä ulkomailla ja esimerkiksi yksityisellä sektorilla. Saatavilla on nyt englanninkielinen perehdytysvideo, joka keskittyy tarkemmin yksittäisen tutkijan liikkuvuusrahoitukseen.

Videolla Päivi Pihlaja, MSCA-toimien asiantuntija Suomen Akatemiasta, kertoo yksittäiselle tutkijalle suunnatusta Individual Fellowship -liikkuvuusrahoituksesta. Hän käy läpi perusasiat Euroopan komission MSCA IF-rahoituksesta ja vuoden 2020 hakukierroksesta. Individual Fellowship-haussa rahoitetaan tutkijoiden 1-3 vuoden työskentelyä ulkomailla. Hankkeet perustuvat kansainväliseen ja/tai sektorien väliseen liikkuvuuteen eli tutkija voi siirtyä ulkomaille työskentelemään tutkimusprojektiin esimerkiksi yritykseen.

”Esitykseni on suunnattu erityisesti tutkijoille, jotka hakevat rahoitusta omaan tutkimustyöhönsä ja kansainväliseen liikkuvuuteensa. Tai jos olet kiinnostunut saamaan muualta Euroopasta tai muualta maailmasta tutkijan työskentelemään tutkimusprojektiin omaan organisaatioosi, kannattaa tutustua videoon ja hyödyntää  tämä EU:n tarjoama rahoitusmahdollisuus”, kannustaa Päivi Pihlaja.

Tutustu

MSCA Individual Fellowships -nauhoite (n. 1 h)

Horisontti 2020 –sivuston MSCA-sivut 

Kysy lisää 

Päivi Pihlaja
MSCA NCP
Suomen Akatemia
+358 29 533 5016
paivi.pihlaja (at) aka.fi