Siirry sisältöön
Tiedote 28.05.2012

Finpro avaa vientikeskukset Peruun ja Kolumbiaan

Finpro avaa vientikeskukset Peruun ja Kolumbiaan tukemaan suomalaisyritysten kasvavaa kiinnostusta aluetta kohtaan. Talouskasvu, vakaa liiketoimintaympäristö ja uusi vapaakauppasopimus EU:n kanssa lisäävät Andien alueen maissa investointeja muun muassa infrarakentamisessa, telekommunikaatiossa, öljyteollisuudessa ja kaivosteollisuudessa.

– Andien alueen vaurastuminen ja avautuminen ulkomaisille yrityksille lisää suomalaisen osaamisen ja ammattitaidon kysyntää useilla toimialoilla. Perun ja Kolumbian taloudet ovat kasvaneet yli viisi prosenttia vuosittain ja kasvun odotetaan jatkuvan, kertoo Finpron Latinalaisen Amerikan aluejohtaja Matti Landin.

Finpron tämän vuoden aikana Limaan ja Bogotaan avattavat vientikeskukset kattavat Andien alueen markkinat: Perun, Kolumbian, Ecuadorin ja Bolivian. Perua ja Kolumbiaa yhdistää verrattain helppo liiketoimintaympäristö, kasvavat ulkomaiset investoinnit sekä taloudet jotka kasvoivat myös viime vuosien talouskriisissä. Peru ja Kolumbia ovat allekirjoittaneet vapaakauppasopimuksen Euroopan Unionin kanssa, joka astuu voimaan tämän vuoden aikana. Viime vuonna maat houkuttelivat ulkomaisia investointeja yhteensä yli 15 miljardia Yhdysvaltain dollaria.

Andien vientikeskukset avataan työ- ja elinkeinoministeriön myöntämän määräaikaisen taloudellisen tuen avulla.

Vapaakauppasopimus avaa mahdollisuuksia

– Vapaakauppasopimuksen astuessa voimaan on suomalaisyritysten kannalta oikea hetki siirtyä alueen markkinoille. Yleinen vaurastuminen luo kysyntää ja kilpailu ei ole vielä liian kovaa suomalaisyritysten vahvoilla aloilla, Landin jatkaa.

Finpron selvityksen mukaan Andien alueen maissa on huomattavia mahdollisuuksia usealla eri sektorilla kuten kaivosteollisuudessa, cleantechissa, infrastruktuurihankkeissa, terveydenhuollossa, telekommunikaatiossa, öljyteollisuudessa, sekä opetus- ja turvallisuusalalla.

– Uusien vientikeskusten tarjoaman tuen avulla suomalaisyritysten mahdollisuudet tarttua alueen mahdollisuuksiin paranevat merkittävästi. Viime vuosina toimeksiantojemme määrä alueen maihin on moninkertaistunut, Landin kertoo.

Finpro tarjoaa palveluita yrityksille Andien alueella yhteistyössä ulkoministeriön kanssa Team Finland -hengessä. Yhteisenä tavoitteena on edistää suomalaisyritysten kansainvälistä menestystä, lisätä vientiä ja kasvattaa myyntiä alueella.