Siirry sisältöön
Tiedote 10.10.2017

D.Day for Travel Industry -tilaisuudessa kannustetaan kotimaista matkailualaa tarttumaan digitalisaation mahdollisuuksiin

Kiinnostus Suomea kohtaan matkailumaana on ollut kovassa kasvussa, mutta suotuisan kehityksen ylläpitämiseksi on tehtävä koko ajan enemmän. Digitalisaatiokehityksen kärkimaana Suomella on mahdollisuus saavuttaa etulyöntiasema tarttumalla matkailussa digitalisaation tarjoamiin mahdollisuuksiin.

Digitalisaatio on mullistanut matkailualaa 90-luvulta alkaen ja kehitys jatkuu ja kiihtyy. Jo nyt suuri osa – monilla markkinoilla suurin osa – matkailijoista etsii ja varaa matkoja online. Samaan aikaan ryhmämatkailusta ollaan nopeasti siirtymässä yksittäismatkailuun.

Rajusti kilpailluilla matkailumarkkinoilla edelläkävijät kehittävät liiketoimintaansa uutta teknologiaa hyödyntäviä palveluja kuten virtuaali- ja lisättyä todellisuutta sekä yksilöllisesti räätälöityjä matkoja ja elämyksiä. Ylläpitääkseen ulkomaisten matkailijoiden mielenkiinnon suomalaisten matkailuyritysten ja muiden palveluntarjoajien pitää olla hereillä.

Suomen matkailu- ja elämysteollisuuden tulevaisuutta visioidaan D.Day for Travel -tilaisuudessa

D.Day for Travel on Team Finlandin (Tekes ja Finpron Visit Finland) ja yhteistyökumppaneiden (Nokia, CGI, VTT ja Teknologiateollisuus) yhdessä järjestämä tilaisuus, jonka tavoitteena on innostaa Suomen matkailuteollisuutta yhdessä tarttumaan digitalisaation haasteeseen. Innostavien puheenvuorojen lisäksi tilaisuudessa workshopataan mahdollisiksi yhteisiksi hankkeiksi ja projekteiksi kehittyvien aiheiden ympärillä.

– Suomella on erinomainen mahdollisuus esitellä vankka digiosaamisensa sekä toimiva infrastruktuurinsa matkailun kautta. Käytännönläheisten digitaalisten palveluratkaisujen kautta avautuu keinoja kertoa paitsi maamme matkailullisista sisällöistä myös Suomesta digitalisaatiokehityksen edelläkävijänä. Matkailun D.Day on erinomainen foorumi kohdistaa yhteiset ponnistukset samaan suuntaan, asiakaskokemusten syventämiseen sekä myönteisten palvelullisten muistijälkien synnyttämiseen, sanoo Visit Finlandin johtaja Paavo Virkkunen.

Digi-innovaatiokilpailu etsii matkailun mullistavaa kotimaista ideaa

Tilaisuudessa julkistetaan myös Team Finland -verkoston matkailun digi-innovaatiokilpailu, jolla halutaan vauhdittaa uusien suomalaisten, digitaalisuutta hyödyntävien matkailupalveluiden ja tuotteiden kehittämistä ja menestymistä. Voittajalle on tarjolla kehityspolku ja tukea ideasta myyntiin.

– Tärkeää on, että idea ratkaisee olemassa olevan pulman tai vastaa tiedossa olevaan tarpeeseen ja että siinä on kansainvälistä kasvupotentiaalia. Me Team Finlandissa autamme viemään ideaa eteenpäin, lupaa Visit Finlandilla digitalisaatiokehityksestä vastaava Kaisa Kosonen.

Kilpailuun voi osallistua 10.10.–30.11.2017 ja voittaja julkaistaan tammikuussa 2018 matkamessuviikolla.

Lisätietoja digi-innovaatiokilpailusta (http://www.visitfinland.fi/team-finlandin-matkailun-digi-innovaatiokilpailu-10-10-30-11-2017/)

 

LISÄTIETOJA

Paavo Virkkunen, johtaja, Visit Finland, Finpro, puh. 040 766 6355, paavo.virkkunen@finpro.fi

Kaisa Kosonen, StopOver Finland Program Manager, Visit Finland, Finpro, p. 050 597 4995, kaisa.kosonen@finpro.fi

Salla Salovaara, Communications Specialist, Visit Finland Finpro, p. 040 526 0100, salla.salovaara@finpro.fi

Markku Kivistö, projektipäällikkö – D.Day-tapahtumat, Tekes, puh. 050 486 2704, markku.kivisto@tekes.fi

 

Visit Finland vastaa valtakunnallisena matkailualan asiantuntijana ja aktiivisena toimijana ulkomailta Suomeen suuntautuvan matkailun edistämisestä. Visit Finland tukee alan yrityksiä ja yritysryhmiä kansainvälisille markkinoille tarkoitettujen matkailupalvelujen kehittämisessä ja markkinoinnissa. Visit Finland on osa Finpro Oy:tä.
www.visitfinland.fi  www.visitfinland.com

Finpro auttaa suomalaisia pk-yrityksiä kansainvälistymään, hankkii Suomeen lisää ulkomaisia investointeja ja kasvattaa ulkomaisten matkailijoiden virtaa Suomeen. Finpron muodostavat Export Finland, Visit Finland ja Invest in Finland. Finpro on julkinen toimija, jonka 240 asiantuntijaa toimii 37 toimistossa 31 maassa Suomen ulkopuolella ja 6 aluetoimistossa Suomessa. Finpro on osa Team Finland -verkostoa. www.finpro.fi

Finpro – kasvua Suomeen

D.Days are free of charge high profile events to accelerate innovations and to boost collaboration and competitiveness with emerging disruptive technologies. www.dday.fi

Tekes on yritysten, yliopistojen, korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten haastavien tutkimus- ja kehitysprojektien ja innovaatiotoiminnan rahoittaja ja aktivoija. Tekes palvelee suomalaisen elinkeinoelämän ja tutkimuksen uudistumista. Tekes on osa Team Finland -verkostoa. www.tekes.fi