Siirry sisältöön
Tiedote 21.12.2017

Intialainen Mahindra Group vahvistaa jalansijaansa Suomessa

Mr. Anand Mahindra, Chairman, Mahindra Group and Medixine CEO Tapio Jokinen, also medical doctor and their CTO Otto Teinonen.

· Suomen pääministeri Juha Sipilä puhui intialaisyritys Mahindra Groupin ylimmälle johdolle tarkoitetussa konferenssissa Helsingissä. · Mahindra Group perehtyi Suomen startup-ekosysteemiin innovatiivisille yrityksille tarkoitetulla Avatar Hunt -kilpailullaan

Intialainen monialayritys Mahindra Group sitoutuu Suomeen entistä vahvemmin. Vuonna 1945 perustettu yritys järjesti ylimmälle johdolleen tarkoitetun vuosittaisen Senior Leaders Conferencen tänä vuonna Helsingissä. Tapahtumaan osallistuivat myös Suomen pääministeri Juha Sipilä ja elinkeinoministeri Mika Lintilä. Senior Leaders Conferencen tarkoituksena on tuoda yhteen Mahindra Groupin avainhenkilöt arvioimaan yrityksen kulunutta vuotta sekä ideoimaan tulevaa.

”Olen ilolla pannut merkille Mahindra Groupin vahvan läsnäolon Suomessa. Tämä kuvaa hyvin maidemme välisisiä syveneviä liiketoimintasuhteita. Mahindra Groupin ja useiden suomalaisyritysten välinen yhteistyö on ollut arvokasta kaikille osapuolille. Olen vakuuttunut, että tämä suhde vahvistuu entisestään tulevaisuudessa”, Suomen pääministeri Juha Sipilä tervehti Mahindra Groupin johtoa.

Viimeisten kolmen vuoden aikana Mahindra Group on kasvattanut läsnäoloaan Suomessa huomattavasti ja työllistää yli 1400 henkeä omistamiensa Sampo Rosenlewin, Holiday Club Resortsin sekä IT-palveluyritys Tech Mahindran kautta.

FUTURise-strategiansa mukaisesti Mahindra Group edistää innovointia liiketoiminnassaan tulevaisuutta silmällä pitäen. Johdon konferenssi tarjosikin intialaiselle monialayritykselle mahdollisuuden perehtyä syvemmin suomalaiseen startup-ekosysteemiin. Vierailunsa aikana Mahindra Group tutustui Avatar Hunt -kilpailun kautta suomalaisten startupien kasvupotentiaalia sisältäviin uusiin ja innovatiivisiin liiketoimintaideoihin. Seitsemän shortlistattua startupia muun muassa koulutuksen, terveydenhuollon, analytiikan, rahoituksen ja esineiden internetin aloilta pääsi esittelemään kilpailuideoitaan Mahindra Groupin nuorista johtajista koostuvalle tuomaristolle.

Mahindra Group investoi kaikkiaan 200 000 euroa voittajaksi nousseeseen Medixineen. Investoinnin tarkoituksena on auttaa pilvipohjaisia ohjelmistoja terveydenhuollon alalle tarjoavaa Medixinea toteuttamaan kilpailussa esitelty liiketoimintaideansa.

”Meille oli kunnia isännöidä pääministeri Sipilää ja elinkeinoministeri Lintilää vuosittaisessa konferenssissamme. Suomella on strategisesti merkittävä rooli kansainvälisessä toiminnassamme. Vahva jalansijamme osoittaa, miten tärkeä rooli Suomella on suunnitelmissamme. Suomi on sijoittunut johdonmukaisesti kansainvälisten innovaatiomittausten kärkisijoille keskittymällä julkiseen tutkimus- ja tuotekehitykseen sekä osaamisen kehittämiseen. Tavoitteenamme on hyödyntää Suomen ainutlaatuisen ekosysteemin vahvuuksia ja löytää sen avulla ideoita ja liiketoimintamalleja, jotka auttavat meitä luomaan yrityksellemme uusia mahdollisuuksia tulevaisuudessa”, sanoo Mahindra Groupin pääjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja Anand Mahindra.

Suomen vienninedistämisyhtiö Finpro auttoi Mahindra Groupia Avatar Huntiin osallistuneiden suomalaisten startupien kartoittamisessa.

”Suomi on merkittävä teknologiakeskittymä ja nouseva startup-valtio, joka sopii erinomaisesti avoimeen innovaatioon ja tarjoaa erinomaisia liiketoimintamahdollisuuksia eteenpäin katsoville yrityksille kuten Mahindra Groupille. Avatar Hunt tarjosi meille loistavan alustan Suomen tarjoaman ja suomalaisten yritysten esittelemiseen Mahindra Groupin ylimmälle johdolle”, sanoo Finpron toimitusjohtaja Markus Suomi.

Lisätietoja:

Hetta Huittinen, Viestintäpäällikkö, Finpro, hetta.huittinen@finpro.fi, puh. +358 40 033 9597

Finpro auttaa suomalaisia pk-yrityksiä kansainvälistymään, edistää ulkomaisia investointeja Suomeen ja kasvattaa ulkomaisten matkailijoiden virtaa Suomeen. Finpron muodostavat Export Finland, Invest in Finland ja Visit Finland. Finpro on julkinen toimija, jonka 240 asiantuntijaa toimii 37 toimipisteessä 31 maassa ja 6 aluetoimistossa Suomessa. Finpro on osa Team Finland -verkostoa. www.finpro.fi Finpro – kasvua Suomeen

Mahindra Group on 19 miljardin USA:n dollarin arvoinen yritysten federaatio, joka auttaa ihmisiä nousuun mobiiliratkaisujen kautta, kehittämällä maaseudun hyvinvointia, parantamalla elämää kaupungeissa, kasvattamalla uusia yrityksiä ja yhteisöjä. Sillä on johtava asema monikäyttöajoneuvoissa, IT:ssä, finanssipalveluissa sekä lomaomistuksissa Intiassa ja on maailman suurin traktoriyritys volyymin perusteella. Mahdinra Groupilla on myös vahva jalansija maatalouselinkeinossa, komponenteissa, kaupallisissa ajoneuvoissa, konsultointipalveluissa, energia-alalla, teollisuuslaitteissa, logistiikassa, kiinteistöalalla, teräksen tuotannossa sekä avaruuden, puolustuksen ja kaksipyöräisten aloilla. Mahindra Groupin pääkonttori on Intiassa, ja se työllistää yli 200,000 ihmistä 100 eri maassa.
www.mahindra.com / Twitter ja Facebook: @MahindraRise