Siirry sisältöön
Tiedote 10.07.2017

M&I Forum houkuttelee yritystapahtumien rahavirtoja Suomeen

Ensimmäistä kertaa Suomessa järjestettävä Meeting & Incentive Forum on merkittävä tilaisuus markkinoida Suomea matkailumaana ja vakuuttaa suuri joukko kansainvälisten yritystapahtumien järjestäjiä Suomen tarjonnasta ja palvelutasosta. Tilaisuuden uskotaan tuovan tulevaisuudessa yhä useamman yritystapahtuman Suomeen ja lisäävän matkailutuloja.

Clarion Hotel Helsingissä 9.–13.7. järjestettävä M&I Forum tuo Suomeen 130 ostajan kansainvälisen joukon yritystapahtumien ja kongressien järjestäjiä, jotka etsivät uusia mielenkiintoisia kohteita kokouksille, kannustematkoille, tuotelanseerauksille ja asiakastapahtumille. Osallistujat ovat pääosin Euroopasta, mutta mukana on ostajia myös Aasiasta, esimerkiksi Kiinasta ja Lähi-Idästä. Nämä markkinat ovat Suomelle hyvin kiinnostavia, sillä käyttämätöntä potentiaalia on paljon.

"Seeing is believing"

Sen lisäksi, että kävijöillä on mahdollisuus tavata myyjiä useista maista, heillä on myös erinomainen tilaisuus nähdä ja kokea Suomea ja sen pääkaupunkiseutua. Tapahtuma lisää kävijöiden tietoisuutta Suomesta, joka on monille entuudestaan tuntematon kohde.

– Tapahtuma on suomalaisille palveluntarjoajille hieno mahdollisuus tuottaa vieraille mieleenpainuvia elämyksiä Suomessa. Voimme osoittaa osaamistamme ja myydä palveluitamme niin, että se ei jää vain puheiden varaan. Koetut myönteiset asiat vahvistavat ostajien mielikuvaa maastamme ja edesauttaa Suomea nousemaan harkittavien kohteiden listalle, kun ostajat miettivät tulevia tapahtumiaan, sanoo Finpron alaisen Finland Convention Bureaun Mervi Toivonen.

Tulovaikutus matkailuteollisuudelle miljoonia euroja

Kongressit ja yritystapahtumat ovat kansainvälisesti hyvin haluttuja, koska niiden tulovaikutus kohdemaassa on merkittävä. Tapahtumien budjetit ovat huomattavan suuria ja osallistujat käyttävät vierailunsa aikana moninkertaisesti enemmän rahaa kuin vapaa-ajanmatkailija. Onnistuneet yritystapahtumat lisäävät kohdemaan tunnettuutta ja haluttavuutta tapahtumajärjestäjien keskuudessa.

Aiempien M&I Forumien tulovaikutusten on arvioitu olevan kohdemaalle jopa miljoonia euroja. Forumin kokoon ja osallistujien määrään perustuvien tutkimusten perusteella Helsingin tapahtuman voidaan arvioida tuovan Suomeen 211 uutta tapahtumaa ja 16,9 miljoonaa euroa matkailutuloa 80 000 euron tapahtumakohtaisella budjetilla.

– On tietenkin mahdotonta tarkasti arvioida onnistuneen Suomi-kokemuksen aikaansaamia kerrannaisvaikutuksia, mutta tiedetään, että "word of mouth" on erittäin tehokas markkinointikeino tapahtumabisneksessä. Odotamme tapahtuman tuovan tulevaisuudessa Suomeen asiakkaita, joita saattaisi olla muilla markkinoinnin keinoilla vaikeampi tavoittaa, Toivonen sanoo.

 

Lisätietoja:

Mervi Toivonen, Manager, Global Sales and Business Events, Finpro, Visit Finland, Finland Convention Bureau, puh. 050 554 5050, mervi.toivonen@finpro.fi

Finland Convention Bureau (FCB) on kokousalan valtakunnallinen markkinointiorganisaatio, jonka tehtävänä on kasvattaa Suomessa järjestettävien kansainvälisten kokousten, kongressien, kannustematkojen ja yritystapahtumien määrää. FCB on perustettu 1974 ja se on yksi Euroopan ensimmäisistä kongressitoimistoista. FCB on osa Visit Finlandia, joka on osa Finproa.

Finpro auttaa suomalaisia pk-yrityksiä kansainvälistymään, hankkii Suomeen lisää ulkomaisia investointeja ja kasvattaa ulkomaisten matkailijoiden virtaa Suomeen. Finpron muodostavat Export Finland, Visit Finland ja Invest in Finland. Finpro on julkinen toimija, jonka 240 asiantuntijaa toimii 36 vientikeskuksessa 30 maassa ja 6 aluetoimistossa Suomessa. Finpro on osa Team Finland -verkostoa. www.finpro.fi

Finpro – kasvua Suomeen