Siirry sisältöön
Tiedote 13.06.2017

Pelinkehittämisen maailmanmestaruuskilpailut rakentaa Suomesta pelialan Piilaaksoa

Helsinki, Suomi – Pelinkehittämisen maailmanmestaruuskilpailut (GDWC) on vuosittainen kilpailu pelinkehittäjille, pelialan opiskelijoille sekä kaikille muille pelinkehityksestä kiinnostuneille. GDWC tukee kansainvälisen pelinkehittäjien, -tuottajien ja -rahoittajien ekosysteemin rakentumista Suomeen. Yhteistyössä Finpron ja useiden muiden suomalaistahojen kanssa toteutettu hanke uskoo erityisesti uusien pelinkehittäjien voimaan.

Pelinkehittämisen maailmanmestaruuskilpailut (GDWC) rakentaa Suomesta peliteollisuuden globaalia ydintä. Aiemmin vuosina 2012, 2013 ja 2016 järjestetyn kilpailun ympärille on syntynyt yli 23 000 pelinkehittäjän yhteisö. Vuoden 2016 kilpailuun osallistui kaikkiaan yli 800 peliä ja rekisteröityi noin 3500 pelinkehittäjää.

”Peliteollisuus on kasvava osa suomalaista yhteiskuntaa. Pelillisyydessä kyse ei ole yksin viihteestä, vaan peleillä on yhä suurempi rooli esimerkiksi opetus- ja koulutuskäytössä, traumahoidossa ja turismin palveluksessa. Kilpailu vahvistaa entisestään Suomen asemaa globaalilla pelialalla, lisää investoijien kiinnostusta suomalaisia pelialan yrityksiä ja ekosysteemiä kohtaan ja edistää myönteistä Suomi-kuvaa maailmalla”, toteaa Finpron digitoimialan johtaja Hanna Marttinen-Deakins.

Ainutlaatuinen mahdollisuus pelialan nouseville tähdille

GDWC:ssa matala kynnys osallistua on kaikki kaikessa. Kilpailu avaa pelialan nouseville tähdille mahdollisuuden saada näkyvyyttä sekä laajan yleisön että toimialan silmissä. Kilpailuun voi osallistua mikä tahansa peli, jota ei ole julkaistu ennen vuotta 2017. Käytännössä osallistumiseen vaaditaan muutama kuvakaappaus, kirjoitettu kuvaus pelistä, pelattava versio sekä video pelistä. Kilpailuun rekisteröityminenkin on ilmaista.

"GDWC:n perimmäinen tarkoitus on auttaa kaikkia pelinkehittäjiä, olivat he sitten opiskelijoita tai useita vuosia pelialalla töissä olleita. Tämän vuoksi kilpailu pidetään mahdollisimman avoimena ja helppona osallistua kaikille kiinnostuneille kehittäjille. Kilpailun pääpalkintona on matka Suomeen marras-joulukuun taitteessa, jolloin kilpailun finalistit pääsevät tapaamaan pelialan ammattilaisia sekä Suomessa että Ruotsissa, sekä tutustumaan Suomeen maana”, sanoo GDWC:n Leevi Rasila.

Tänä vuonna kilpailun pääkategoriat ovat “Pro” ammattilaisille sekä “Harrastus” harrastajille ja opiskelijoille. Lisäksi GDWC on virallisesti avannut ensimmäisen bonustasonsa teemalla ”FINLAND”. Yhteistyössä Finpron kanssa toteutetun bonustason ideana on, että kategoriassa kilpailevaan peliin pitää sisällyttää elementtejä esimerkiksi Suomen kulttuurista, perinteistä, luonnosta tai matkailusta.

Kilpailun tuomaristossa toimivat suomalaiset pelialan ammattilaiset Colossal Orderin ja Redlynxin kaltaisista yrityksistä.

Palkintona huipputapaamisia Suomessa ja Ruotsissa

Kilpailun kuusi finalistia, kolme kummastakin kategoriasta, voittaa matkan Suomeen ja Ruotsiin tutustumaan alan kärkitoimijoihin kuten Angry Birdsin kehittäjä Rovioon sekä Kingiin, joka tunnetaan menestyksekkäästä Candy Crush Saga -pelistään.

Rekisteröinti tapahtuu osoitteessa www.thegdwc.com. Viimeinen päivä rekisteröitymiselle on 30. syyskuuta.

Lisätietoja

Hanna Marttinen-Deakins, toimialajohtaja, Finpro, +358 40 3433348, hanna.marttinen-deakins@finpro.fi

Leevi Rasila, tapahtumatuottaja, leevi@thegdwc.com, +358400186964

 

The GDWC

contact@thegdwc.com

GDWC Facebook (https://www.facebook.com/TheGDWC)

GDWC Twitter (https://twitter.com/TheGDWC)