Siirry sisältöön
Tiedote 15.06.2017

Suomalainen insinööriosaaminen houkutti Paladinin Hong Kongista Suomeen

Hong Kongissa pörssilistattu holding-yhtiö Paladin Ltd (HKEX 495) on perustanut kaksi teknologiayritystä Suomeen. Yritysduo Kindhelm ja Pexraytech keskittyy Suomessa tutkimus- ja tuotekehitystoimintaan sekä erilaisten projektien ja ohjelmien systeemi-integraatioon. Suomalaisosaajien rekrytointi vastaperustettuihin yrityksiin on käynnistetty.

Paladin luottaa suomalaiseen insinööriosaamiseen. Tutkiessaan Suomea potentiaalisena investointikohteena Hong Kongissa toimiva yritys kiinnostui erityisesti suomalaisen soveltavan tutkimus- ja tuotekehitysosaamisen korkeasta tasosta ja kokemuksen laajuudesta Suomesta.  Paladinille vahva paikallinen osaaminen on keskeistä, koska se integroi olemassa olevia teknologioita ja kehittää niihin uusia ominaisuuksia. Suomessa yksi yrityksen tavoitteista on ottaa aktiivisesti osaa suomalaiseen ja eurooppalaiseen t&k-yhteistyöhön.

“Suomalainen teknologia-ekosysteemi on yksi maailman vetovoimaisimmista”, sanoo James Oung, Paladinin toimitusjohtaja. ”Olemme todella innoissamme päästessämme käynnistämään liiketoiminnan Suomessa, joka samanaikaisesti vahvistaa läsnäoloamme Euroopassa. Prosessin aikana olemme saaneet erinomaista tukea suomalaisilta toimijoilta, joihin lukeutuvat Finpro, Helsinki Business Hub, Espoo Marketing ja Tekes.”

“Paladinin päätös sijoittua Suomeen alleviivaa Suomen vahvuuksia teknologiassa,” sanoo Finpron Invest in Finland -yksikön vanhempi asiantuntija Markku Lehikoinen. ” Olemme iloisia voidessamme toivottaa Paladinin tervetulleeksi Suomeen. Yrityksen laajentuminen vahvistaa entisestään suomalaista teknologia-ekosysteemiä.”

Kahden yrityksen strategia Suomessa

Toinen yrityksistä, Kindhelm, kehittää erityisen tarkkoja navigaatio- ja paikannusteknologioita, joita käytetään esimerkiksi kuituoptisissa gyroskoopeissa. Globaalisti tällaisten teknologioiden merkitys on kasvanut mm. avaruusteknologia- ja meriteollisuussektoreiden kehityksen myötä.  

Pexraytechin aktiviteetit keskittyvät röntgenlaitteisiin. Ensitöikseen nyt perustettu yritys käynnistää tuote- ja kehitystoiminnan, jonka tavoitteena on esimerkiksi uusien, entistä tehokkaampien turvallisuusratkaisujen tuotteistaminen.

Lähtökohta ei siis voisi olla otollisempi.

“Tavoitteenamme on tuottava ja kestävä liiketoiminta, joiden myötä uudet yrityksemme kehittyvät alojensa johtaviksi toimijoiksi,” kertoo James Oung. ”Suomella on tarjottavanaan erittäin kehittynyt paikallinen teknologinen kehitysympäristö, joka tukee täydellisesti tavoitettamme. Kasvua edistää myös asiakaspotentiaali, jonka muodostavat suomalaiset ja eurooppalaiset teknologiayritykset.”

Kindhelm ja Pexraytech ovat aloittaneet toimintansa Innopoli 1:ssä Otaniemessä, Espoossa tänä kesänä. Tällä hetkellä molemmat yritykset palkkaavat osaajia riveihinsä.

Lisätietoa

Lauri Lipasti, Technical Director, Kindhelm, +358405480254, lauri.lipasti@kindhelm.com

Tommi Peltomäki, Technical Director, Pexraytech, +358505672279, tommi.peltomaki@pexraytech.com

Markku Lehikoinen, Senior Advisor, Finpro, Invest in Finland, +358405044390, markku.lehikoinen@investinfinland.fi

Hetta Huittinen, Viestintäpäällikkö, Finpro, hetta.huittinen(a)finpro.fi (outi.torniainen@finpro.fi), puh. 040 033 9597

Invest in Finland auttaa ulkomaisia yrityksiä löytämään liiketoimintamahdollisuuksia Suomesta, tuottaa tietoa Suomesta investointikohteena sekä kehittää ja koordinoi kansallista investointien hankintatyötä verkottuen aktiivisesti alueellisten ja kansainvälisten toimijoiden kanssa. Lisäksi Invest in Finland kerää ja ylläpitää tietoa ulkomaalaisomisteisista yrityksistä Suomessa. Invest in Finland toimii Finpron osana. www.investinfinland.fi

Finpro auttaa suomalaisia pk-yrityksiä kansainvälistymään, edistää ulkomaisia investointeja Suomeen ja kasvattaa ulkomaisten matkailijoiden virtaa Suomeen. Finpron muodostavat Export Finland, Invest in Finland ja Visit Finland. Finpro on julkinen toimija, jonka 240 asiantuntijaa toimii 37 toimipisteessä 31 maassa ja 6 aluetoimistossa Suomessa. Finpro on osa Team Finland -verkostoa. www.finpro.fi Finpro – kasvua Suomeen

Espoo Marketing Oy on Espoon kaupungin omistama kaupunkimarkkinointiyhtiö, jonka tehtävä on kehittää ja markkinoida Pohjois-Euroopan suurinta innovaatiokeskittymää Espoo Innovation Gardenia. Espoo Marketing auttaa yrityksiä sijoittumaan Espoo Innovation Gardenin innovatiiviseen ekosysteemiin, jonka keskiössä toimivat Aalto-yliopisto, Teknologian tutkimuskeskus VTT, kansainväliset yritykset sekä kuhiseva startup-ekosysteemi ja lukuisat kiihdyttämöt. Espoo Marketingin tehtävä on houkutella Espooseen kasvuyrityksiä, investointeja vierailijoita sekä auttaa toimijoita menestymään. www.espooinnovationgarden.fi

Helsinki Business Hub on Helsingin seudun elinkeinoyhtiö. Mahdollistamme ulkomaisten yritysten sijoittumisen sekä innovaatiovetoisten yritysten kasvun ja kehittymisen Helsingin seudulla. Omistajamme ovat pääkaupunkiseudun kunnat sekä Uudenmaan liitto. Yhdessä rakennamme Helsingin seudusta Euroopan parhaan kiihdytyspaikan yrityksille. www.helsinkibusinesshub.fi (http://www.google.com/url?q=http%3A%2F%2Fwww.helsinkibusinesshub.fi&sa=D&sntz=1&usg=AFQjCNEPu1XxUrsbek_TBNXrEEZU8M29rg)