Siirry sisältöön
Tiedote 24.04.2017

Suomalaisyritykset digitalisoivat Saksan teollisuuskentän Hannover Messessa

Suomalaisyritykset tuovat esiin digitaaliset taitonsa teollisuuden teknologiaan keskittyvillä Hannover Messe 2017 -messuilla 24.–28.4.2017. Hannover Messe on yksi maailman suurimmista alan tapahtumista, joka kokoaa vuosittain Saksan Hannoveriin lähes 200 000 vierasta ja yli 5000 näytteillepanijaa.

Vuoden 2017 Hannover Messe tarjoaa suomalaisille teollisen internetin yrityksille ensiluokkaisen mahdollisuuden osoittaa ratkaisujensa soveltuvuus Saksan teollisuuskentälle. Arviolta jopa puoli miljoonaa saksalaisyritystä on heräämässä teollisen internetin tuomiin mahdollisuuksiin tuotantoprosesseissaan. Suomessa Saksan potentiaali on hyvin tiedossa.

Finpron, Tekesin, BusinessOulun ja Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Tredean yhteistyönä toteuttamalla Suomi-paviljongilla (halli 16, standi D10) näkyvän yritysjoukon ratkaisut soveltuvat kattavasti teollisuusprosessien eri vaiheisiin.

Suomalaisten innovatiivisuuttaa alleviivaa se, että peräti viisi suomalaisosallistujaa lanseeraa uuden tuotteen heti messujen avauspäivänä. Uusista tuotteista vastaavat virtuaalipintojen ja älylasien kaltaisiin ratkaisuihin keskittyvä Augumenta (http://augumenta.com), turvallisista konnektiviteettiratkaisuista tunnetut Bittium (https://www.bittium.com/index.php?id=1089&lang_id=1) ja Tosibox (https://www.tosibox.com/frontpage/), tuotannonsuunnitteluyritys Delfoi (http://www.delfoi.com) ja langattomien laitteiden asiantuntija Wirepas (http://www.wirepas.com/).

”Tuotelanseeraukset korostavat suomalaisyritysten kykyä viedä teollinen internet pelkkää tehokkuuden lisäämistä pidemmälle. Heille tehokkuus on vasta alkua. Tätä seuraavat uudet palvelut ja liiketoimintamallit. Konnektiviteetin avulla suomalaisyritykset yhdistävät datan keräämisen ja analytiikan uusimpien interaktiivisten visualisointiteknologioiden, palveluiden ja applikaatioiden kanssa”, sanoo Finpron ohjelmajohtaja Reijo Smolander.

Hannover Messeen osallistuvien suomalaisyritysten kokonaistarjoama kattaa koko teollisen internetin arvoketjun. Edellä mainittujen tuotelanseeraajien lisäksi 13 yrityksen suomalaisjoukossa mukana ovat niin älyratkaisuista tunnettu Distence (https://www.distence.fi/), reaaliaikaiseen tiedonkeruuseen erikoistunut TreLab (http://www.trelab.fi/) kuin esineiden internetin seuranta- ja hallintajärjestelmiä toimittava Wapice (https://www.wapice.com/).

Suomi-paviljongilla nähdään myös teollisuuden projekteihin erikoistunut Enersense (http://www.enersense.eu/), teollisuusautomaatioyritys CS Control Software (http://www.controlsoftware.eu) ja langattomien tuotteiden kuten älypuhelinten suunnittelija Creoir (https://www.creoir.com/#intro).

Edellä mainittua joukkoa täydentävät vielä digitalisaatiohubi Analytics+ (https://www.analytics.plus/), esineiden internetin alusta SuperIoT (http://www.superiot.fi/) ja osaamiskeskittymä Smart Machines and Manufacturing Competence Centre SMACC (http://smacc.fi/en/).

Lisätietoa yrityksistä ja Suomi-paviljongista: http://www.techhub.fi/hm17finland/.

Liiketoimintamahdollisuuksia Suomessa

Suomi-paviljongin lisäksi Hannoverissa nähdään Invest in Finlandin ja Invest in Southeast Finlandin yhteisstandi (halli 3, standi H27/2). Kansainvälisten investoijien kohtaaminen messuilla on osa Kaakkois-Suomen ja Invest in Finlandin yhteistyötä, jonka tavoitteena on saada neljä kansainvälistä investointia Kaakkois-Suomeen vuoteen 2020 mennessä.

Keskiviikkona 26.4. standilla järjestettävä infosessio avaa Kaakkois-Suomen liiketoimintamahdollisuuksia kansainvälisille yrityksille ja sijoittajille. Teemoina ovat Kaakkois-Suomen kannalta olennaiset toimialat kuten ICT, logistiikka, matkailu sekä metsä ja uusiutuva teollisuus.

Keskiviikko 26.4.
Infosessio: Why Southeast Finland? Experiences of a German entrepreneur
Keynote-puhuja: Sven Langbein, saksalaistaustainen sittemmin Suomeen asettunut yrittäjä
Paikka: Halli 3, konferenssihuone 1
Aika: 10:00-11:00

Median rekisteröityminen: Mari Kankaanranta, +358 40 5309749, mari.kankaanranta@finpro.fi

 

Lisätietoja:

Teija Räsänen, Senior Marketing & Communications Specialist, Finpro

Mob: +358 504 699 695 Email: Teija.Rasanen@finpro.fi

 

Finpro auttaa suomalaisia pk-yrityksiä kansainvälistymään, hankkii Suomeen lisää ulkomaisia investointeja ja kasvattaa ulkomaisten matkailijoiden virtaa Suomeen. Finpron muodostavat Export Finland, Visit Finland ja Invest in Finland. Finpro on julkinen toimija, jonka 240 asiantuntijaa toimii 36 vientikeskuksessa 30 maassa ja 6 aluetoimistossa Suomessa. Finpro on osa Team Finland -verkostoa. www.finpro.fi 

Finpro – kasvua Suomeen