Siirry sisältöön
Tiedote 24.08.2017

Suomalaisyrityksillä kova kiinnostus ulkomaan markkinoihin ja kansainvälistymispalveluihin

Team Finland –päivän teemana kansainvälisen myynnin kehittäminen Tänään torstaina järjestettävään Team Finland -päivään on ilmoittautunut ennätykselliset yli 600 suomalaisyritysten johto- ja kansainvälisen myyntiportaan edustajaa. Yritysten edustajilla on mahdollisuus yhden päivän aikana tavata 300 Team Finland -asiantuntijaa, jotka ovat saapuneet Helsinkiin 90 maasta. Samalla he kuulevat 50 vertaisyrityksen kansainvälistymispoluista.

Team Finland -päivä järjestetään nyt viidennen kerran, ja tänä vuonna sen teemana on Kansainvälinen myynti, vientikaupan rahoitus sekä ulkomaisen rahoituksen hakeminen. Tilaisuudessa puhuvat ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen ja elinkeinoministeri Mika Lintilä.

— Suomalaisyritysten tuotteet ja palvelut ovat maailman huippua mutta se, missä etenkin pk-yrityksillä on vielä parannettavaa, on selkeästi myynti ja markkinointi. Ei riitä, että Otaniemessä tai Oulussa kehitetään huipputuote, se pitää saada myös kiinalaisen kuluttajan käyttöön. Yksi Team Finland -päivän pääteemoista onkin myynnin kehittäminen, mitä kaikki TF-palvelut jatkossa tukevat, korostaa ulkomaankauppaministeri Kai Mykkänen.

Verkostossa laajasti asiantuntemusta hyödynnettäväksi

Paikalla on Team Finland -toimijoista Finnveran, Finpron, Tekesin, ulkoministeriön, ELY-keskusten, Tesin, Keskuskauppakamarin, opetus- ja kulttuuriministeriön, Suomalais-venäläisen kauppakamarin asiantuntijoita.

— Olemme uudistaneet Team Finlandia viime syksystä lähtien, ja suurin yksittäinen uudistus – Finpron ja Tekesin yhdistyminen Business Finlandiksi – toteutuu ensi vuoden alussa. Koko uudistuksen keskiössä ovat suomalaiset yritykset. Jo tähän mennessä Finnveran vientiluottojen ja -takuiden enimmäismääriä on korotettu ja Tekes ja Finpro ovat yhdistäneet yrityksille suunnattua ohjelmatoimintaa. Tulevan maakuntauudistuksen tavoitteena on myös tehostaa yrityksille suunnattua julkista ja yksityistä kansainvälistymispalvelua, kertoo elinkeinoministeri Mika Lintilä.

Päivään osallistuvat yritykset ovat sopineet yhteensä, lähes 700 nopeaa 10 min speed dating -neuvontakeskustelua Team Finland asiantuntijoiden kanssa erilaisista kansainvälisten markkinoiden ja rahoitusmahdollisuuksista.

Paikalla yrityksiä startupeista suomalaisiin suuryrityksiin

Päivän aikana järjestetään myös 23 klinikkaa, joissa osallistujat pääsevät kuulemaan suomalaisyritysten kansainvälistymistarinoita eri markkinoilla, sekä kuinka yritykset ovat hyödyntäneet erilaisia tarjolla olevia yrityspalveluita. Omasta kansainvälistymistarinastaan ovat kertomassa mm. Puuroboi, Quuppa, Abloy, Wärtsilä, Medfiles, Vaisala, Planmeca ja Weldemec Marine sekä Suomeen investoimisen näkökulmasta Huawei ja Landis+Gyr.

— Suomalaiset yritykset ovat todella kiinnostuneita kansainvälisestä kasvusta. Osallistuvien yritysten määrä on yllättänyt meidät todella positiivisesti – ilmoittautuneita on yli 600. Suuri osallistujamäärä on selkeä osoitus siitä, että yrityskentässä on kysyntää tapahtumalle, jossa pääsee yhdellä kertaa tapaamaan muita vertaisyrityksiä sekä kymmenien markkinoiden ja eri julkisten kansainvälistymispalveluiden asiantuntijoita. Olemme halunneet, että päivän ohjelmassa yritykset ovat keskiössä jakamassa muille yrityksille omia onnistumisiaan ja oppejaan, kertoo Jukka Salo, johtaja, Team Finland.

Medialla on mahdollisuus seurata Team Finland -päivää Katajanokan Scandic Marina Congress Centerissä. Ohjelma alkaa klo 8.30 ja päättyy klo 16. Ilmoittautumiset ja mahdolliset haastattelutoiveet sekä ministereille, Team Finland -asiantuntijoille että yrityksille ottaa vastaan viestintäpäällikkö Hetta Huittinen, p. 040 033 9597, hetta.huittinen@finpro.fi.

Lisätietoja:
johtaja Jukka Salo, p. 0400 345 827, Team Finland

viestintäpäällikkö Hetta Huittinen, p. 040 033 9597, Finpro

Viestintäpäällikkö Tiina Riippa, p. 040 481 1165, Finnvera

 

Team Finland -verkosto edistää Suomen ja suomalaisten yritysten menestymistä maailmalla. Verkosto tukee julkisrahoitteisilla palveluillaan yrityksiä kansainvälistymisessä, houkuttelee Suomeen investointeja ja rakentaa Suomi-kuvaa maailmalla. Tutustu Team Finlandiin ja sen palveluihin: team.finland.fi.