Siirry sisältöön
Tiedote 21.05.2018

Australialainen grafeeniyritys Imagine investoi tuotekehitykseen Suomessa

Australialaistaustainen yritys Imagine on vakuuttunut Suomen teknologiaekosysteemistä. Yritys valmistaa teknologia-alalla ennen näkemättömiä älykkäitä grafeenipinnoitteita. Suomessa alkavaa tuotekehitystä yritys tekee koko Euroopan markkina mielessä.

Grafeeni-nimiseen materiaaliin erikoistunut Imagine on valmis mullistamaan monta teollisuudenalaa tulevaisuudessa. Materiaalin avulla useista olemassa olevista tuotteista voidaan tehdä älykkäitä. Grafeeni koostuu hiilestä ja on vain yhden atomin paksuista. Kestävyydeltään ja sähkönjohtavuudeltaan ainutlaatuinen grafeeni on todellinen supermateriaali, joka löydettiin vuonna 2004 ja jonka löytäjät palkittiin fysiikan Nobelilla.

Poikkeuksellisten ominaisuuksiensa vuoksi grafeenia on tutkittu paljon, mutta kaupallisia sovelluksia on syntynyt vielä vähänlaisesti.

”Olemme ensimmäisiä yrityksiä maailmassa, joka pystyy tuotteistamaan grafeenin. Pinnoitteisiimme on mahdollista kytkeä tunnistinjärjestelmät sekä analytiikkatyökalut. Tämän avulla voimme luoda älykkäitä pintoja, jotka tuottavat informaatiota reaaliajassa. Ratkaisun potentiaali on valtava, oli kyse sitten kaivoksista, autoteollisuudesta, elektroniikasta tai rakennusteollisuudesta”, Imaginen Suomen toimitusjohtaja Jaakko Kaidesoja sanoo.

Kaidesojan mukaan teollisuuden puolelta potentiaalisia grafeenin sovelluskohteita löytyy lähes rajaton määrä. Esimerkiksi kaivos- ja rakennusteollisuudessa grafeenipintoja voi hyödyntää vuotojen tai kosteusvaurioiden tunnistamiseen. Liikenteen puolella grafeenin avulla on mahdollista rakentaa älykkäitä teitä, jotka viestivät siitä, mitä tien pinnalla tapahtuu.

Suomen ekosysteemi vakuutti

Suomessa Imagine keskittyy ensisijaisesti tuotekehitykseen. Suomen kautta yritys pyrkii myös laajenemaan pidemmälle Euroopan markkinalle. Business Finland on tukenut monipuolisesti Imaginen rantautumista Suomeen.

”Imaginen päätös keskittyä tuotekehitykseen Suomessa on oiva esimerkki ekosysteemimme houkuttelevuudesta Yritysten tuotekehityksen kannalta osaavien alihankkijoiden löytyminen sekä yritysten kyky toimia yhteistyössä ja muodostaa ekosysteemejä on avainasemassa. Tämä on noussut keskeiseksi vahvuudeksemme kansainvälisessä vertailussa”, sanoo Senior Advisor Janne Kari, Business Finlandin Invest in Finland -yksiköstä.

Imagine rekrytoi paraikaa uusia osaajia Suomen toimintoihinsa.

Lisätietoja:

Janne Kari, Senior Advisor, Business Finland, +358 40 541 0580, janne.kari@businessfinland.fi

Jaakko Kaidesoja, CRO Europe/MD Finland, Imagine, +358 40 724 6123, jaakko.kaidesoja@imgne.com

Business Finland on suomalainen julkinen toimija, joka tarjoaa innovaatiorahoitusta sekä kansainvälistymis-, investointi- ja matkailunedistämispalveluita. Business Finland työllistää 600 asiantuntijaa 40 toimipisteessä ympäri maailmaa ja 20 aluetoimistossa Suomessa. Business Finland on osa Team Finland -verkostoa. www.businessfinland.fi