Siirry sisältöön
Tiedote 19.10.2018

Gluteenittomat kauratuotteet ja luonnonmarjat edellä Pariisin SIAL-elintarvikemessuille

Suomalaiset ruokatuottajat ovat laajasti esillä SIAL 2018 -elintarvikemessuilla Pariisissa 21.­–25.10.2018. Suomen maaosastolla maistellaan pohjoisen luonnon puhtaita raaka-aineita ja makuja sekä terveysvaikutteisia elintarvikkeita. SIAL-messut ovat yksi maailman suurimmista elintarvikealan ammattilaistapahtumista ja suomalaisyrityksille tärkeä foorumi kansainvälisten sisäänostajien ja median tavoittamiseksi.

Food from Finland -osastolla on mukana yhdeksän suomalaista elintarvikealan yritystä tuotteineen. Usean kauratuotteita valmistavan yrityksen ohella mukana on kalatuotteita, koivunmahlaa ja metsämarjoja.  

- Puhdas ja gluteeniton kaura on tällä kertaa Suomen valttikortti. Niihin kun lisätään suomalaiset marjat ja suomalaiseen keittiöön niin tyypillinen kerma tai maito, on kattaus valmis, kertoo osastolla yritysten tuotteista maistiaisia valmistava keittiömestari Kim Palhus.

Suomi voi erottua kansainvälisessä kilpailussa maailman pohjoisimman maatalouden, puhtaan luonnon sekä Euroopan puhtaimman ruoan ansiosta. Puhtaus ja luonnollisuus toimivat lähtökohtana suomalaiselle kalateollisuudelle, jota messuilla edustaa oululainen Hätälä Oy. Hätälän loimulohifileepala on valittu mukaan SIAL Innovation -kilpailusarjaan.

­– Perinteisesti avotulella valmistettu loimulohi on erikoistuotteemme vientimarkkinoilla. Loimulohta pidetään Keski-Euroopassa harvinaisena, jopa eksoottisena herkkuna, Hätälä Oy:n vientipäällikkö Juha Pahtamaa kertoo.

Kaura on suomalaisen ruokakulttuurin ja -teollisuuden kulmakivi, ja Suomi onkin maailman toiseksi suurin kauratuotteiden vientimaa. Kun kauratuotteet yhdistetään vahvaan erikoisruokavalio-osaamiseen, saadaan aikaan innovatiivisia ratkaisuja.

– Kinnusen Mylly on messuilla ennakkomarkkinoimassa tulevia 65 Oats -tuotteitaan. Uusi rakenteilla oleva kauramylly on yksi harvoista pelkästään gluteenittomaan puhdaskauraan keskittyneistä kauramyllyistä maailmassa ja tuotanto uudessa myllyssä käynnistyy keväällä 2019, kertoo Kinnusen Myllyn viestintäpäällikkö Marja-Riitta Kinnunen.

Suomen kilpailuetuja ovat myös huippuluokan raaka-aineet, kuten marjat ja sienet, joista etenkin kotimainen luonnonmustikka on terveysvaikutustensa ansiosta omassa luokassaan. Pitkien talvien takia suomalaiset kasvit hyödyntävät parhaalla mahdollisella tavalla lyhyet kesät ja valoisat yöt. Tämän tuloksena syntyy terveellisiä ja vitamiineja täynnä olevia tuotteita, joissa on uniikki, tunnistettava maku.

Suomen Food from Finland -osasto löytyy hallista 4, paikka M 059. Mukana olevat suomalaiset elintarvikealan toimialajärjestöt ja yritykset ovat Arktiset Aromit, Dammenberg/ Gredon Invest Oy, Helsinki Mills Ltd, Hätälä Oy, Kinnusen Mylly Oy, Nordic Koivu, Moilas, Raisio ja Riitan Herkku. SIAL -messut kokoaa yhteen noin 6000 näytteilleasettajaa eli 100 eri maasta. Vierailijoita odotetaan olevan 140 000.