Siirry sisältöön
Tiedote 17.06.2019

Elintarvikeviennin kaikkien aikojen ponnistus Saksassa jäätelön voimalla

Suomalainen luomujäätelön markkinajohtaja Suomisen Maito pääsee merkittävään jakeluun Saksassa. Luomujäätelö Jymy tulee kevään aikana saataville koko Saksan ja Itävallan kattavan Denn’s Biomarkt -ketjun 330 markettiin. Kyseessä on kaikkien aikojen suurin suomalaisen elintarviketeollisuuden vientiponnistus Saksassa. Saksa on yksi Business Finlandin Food from Finland -ohjelman päämarkkinoista.

- Suomalaisille huippuluokan luomutuotteille on Saksassa erittäin laajat markkinat; Jymy-jäätelö tulee olemaan saatavilla paremmin kuin mikään muu suomalainen elintarvike Saksassa pitkään aikaan, kertoo Business Finlandin Food from Finland -ohjelman johtaja Esa Wrang.

- Saksa on yksi Food from Finland - ohjelman päämarkkinoista, jossa olemme panostaneet niin ostajien ja jakelukanavien laajentamiseksi, kuin suomalaisten tuotteiden näkyvyyden parantamiseksi. Ohjelmassa on mukana jo 130 virallista jäsentä, joista hyvin monilla on realistiset mahdollisuudet päästä Saksan markkinoille. Tänä vuonna olemme jo toteuttaneet useita vähittäiskauppakampanjoita, hän jatkaa.

Vegaaniset, ilman maitoa valmistettavat tuotteet kiinnostavat kuluttajia sekä Suomessa että maailmalla ja markkina kasvaa merkittävästi. Saksassa yli 60% kuluttajista on kiinnostunut kokeilemaan maidottomia jäätelöitä. (* 

- Olemme kehittäneet maitopohjaisen jäätelömme rinnalle kotimaisesta luomukaurasta sekä luomuhärkäpavusta kokonaan uuden, vegaanisen jäätelötuoteperheen yhdessä vegaanien kanssa, kertoo toimitusjohtaja Horst Neumann Suomisen Maito Oy:stä.

Saksassa korkea laatu ja luomusertifiointi ovat usein minimivaatimus tuontielintarvikkeelle. Valistunut saksalainen kuluttaja tekee valintoja myös sillä perusteella, mitä tuote ei sisällä.

- Tähän lisäaineettomuuden ja puhtauden tarpeeseen Jymy-luomujäätelö on vastannut menestyksekkäästi alusta asti. Nyt eettinen ja kunnianhimoinen toimintamallimme avaa ovet Euroopan suurimmalle markkinalle, Neumann jatkaa

Luomutukku Dennreen seula uusille tuotteille on tunnetusti tiukka.

- Jymy-jäätelö on uusi, kiinnostava ja tuore luomubrändi, jonka uskomme kiinnostavan asiakkaitamme. Haluamme kokeilla sen mahdollisuuksia Saksassa, kertoo Dennreen ostopäällikkö Meryem Tun.

Suomisen Maito on tehnyt kaksi vuotta koemarkkinointia Pohjois-Saksassa. Alkuun Saksassa tulee saataville viisi Jymy-tuotetta: Maitopohjaiset Mänty ja Villimustikka, vegaaniset Pistaasi (härkäpapu), Kaksi Marjaa ja Minttusuklaa (täysjyväkaura).

- Puhtaat arktiset raaka-aineet ja maut kiinnostavat saksalaisia. Esimerkiksi Jymy Mänty ja Jymy Villimustikka ovat suomalaisen luonnon eksotiikkaa parhaimmillaan, Neumann uskoo.

Suomisen Maito Oy:n Jymy-luomujäätelö on luomujäätelön markkinajohtaja Suomessa, ja sitä viedään Saksan ohella myös Ruotsiin ja Japaniin. Viime tilikauden liikevaihto oli 2,3M€ (kasvua 40%, tilikausi 18kk).

- Vaikka Jymy-jäätelö on yrityksenä vielä melko pieni, se on Suomessa elintarvikeviennin jättiläinen, sanoo MTK:n vientijohtaja Thimjos Ninios.
                                                               

*) Mintel Research 2017

 

Lisätietoja

Suomisen Maito Oy
Horst Neumann
CEO & partner
puh. +358 400 50 7172
horst.neumann (at) suomisenmaito.fi

Business Finland
Esa Wrang
Head of Food Program
puh. +358 400 243 076
esa.wrang (at) businessfinland.fi

MTK
Thimjos Ninios
Director of Export
thimjos.ninios (at) mtk.fi
puh. +358 45 264 7131
www.jymy.fi

FB: @jymyicecream

Instagram: @jymyicecream

Twitter: suomisenmaito@jymyicecream

Suomisen Maito Oy on 2014 perustettu, palkittu jäätelötehdas. Jäätelö valmistetaan Aurassa, vanhassa Sisu-pastillitehtaassa. Raaka-aineet tulevat tehtaalle muutaman kilometrin päästä luomutiloilta. Jäätelöt valmistetaan pitkälti käsityönä.

Saksan suurimmalla luomutukulla Dennreellä on yhteensä noin 1000 tukun asiakasta sekä 300 omaa Denn´s Biomarkt -luomukauppaa Saksassa ja 30 kpl Itävallassa. Liikevaihto 1.025 M€ / 2018. http://www.dennree.de  www.denns.de

Business Finlandin Food from Finland -ohjelma auttaa suomalaisia elintarvikealan yrityksiä pääsemään nopeasti muuttuville kansainvälisille elintarvikemarkkinoille, esitellen sinne innovatiivisia, korkeatasoisia, terveellisiä sekä turvallisia elintarvikkeita ja juomia. www.foodfromfinland.com

Business Finland on suomalainen julkinen toimija, joka tarjoaa innovaatiorahoitusta ja kansainvälistymispalveluita sekä edistää matkailua ja investointeja Suomeen. Organisaatiossa työskentelee 600 asiantuntijaa 40 toimipisteessä maailmalla ja 16 toimipaikassa Suomessa. Business Finland on osa Team Finland -verkostoa. www.businessfinland.fi

Linkki dropboxin lehdistökuviin