Siirry sisältöön
Tiedote 01.06.2020

Business Finlandin häiriötilannerahoitus suljetaan 8.6.

Työ- ja elinkeinoministeriön tiedotteen mukaan lakiesitys kustannustuesta on tarkoitus antaa eduskunnalle 4.6.2020. Tämän vuoksi haku Business Finlandin liiketoiminnan kehitysrahoitukseen häiriötilanteissa suljetaan 8.6. klo 16.15. Business Finland käsittelee normaalisti kaikki hakemukset, jotka ovat saapuneet tähän mennessä.

Hallitus on sopinut kustannustuen tarkemmista ehdoista. Tuki on tarkoitettu yrityksille, joiden liikevaihto on pudonnut merkittävästi koronaviruksen vuoksi ja joilla on vaikeasti sopeutettavia kustannuksia. Uuden kustannustuen vuoksi suljetaan sekä Business Finlandin että ELY-keskusten kehittämisavustukset, joita tällä hetkellä myönnetään yrityksille koronatilanteen vuoksi. Lue lisää uudesta kustannustuesta työ- ja elinkeinoministeriön sivuilta.

Business Finlandin häiriötilannerahoituksen haku loppuu 8.6.2020 klo 16.15. Jos yritys lähettää häiriörahoitushakemuksen Business Finlandille tämän jälkeen, rahoitusta ei voida myöntää. Tämä koskee myös asiointipalvelussa nyt luonnoksena olevia hakemuksia, jotka yritys lähettää Business Finlandille haun päättymisen jälkeen.

Loput hakemukset pyritään käsittelemään kesäkuun loppuun mennessä

"Kun kaikista hakemuksista on tehty päätökset, työmme painopiste siirtyy rahoitettujen projektien seurantaan ja valvontaan", sanoo Business Finlandin pääjohtaja Nina Kopola.

Business Finland pyrkii käsittelemään loput hakemukset kesäkuun loppuun mennessä. Häiriötilannerahoituksen parissa työskentelee Business Finlandilla edelleen noin sata henkilöä, ja osa ihmisistä siirtyy hakemusten käsittelyn jälkeen seuraamaan ja valvomaan hyväksyttyjä projekteja.

Teollisuudelle ja kaupan alalle eniten rahoitusta

Hallitus esitti 16. maaliskuuta Business Finlandille lisärahoitusvaltuuksia koronakriisiä varten perustettua rahoituspalvelua varten. Liiketoiminnan kehitysrahoitus häiriötilanteissa avattiin yrityksille haettavaksi 19. maaliskuuta.

Business Finlandille on tullut kesäkuun alkuun mennessä hakemuksia 27 983 kpl. Rahoituspäätöksiä on tehty 17 066 kpl ja rahoitusta on myönnetty 490 078 150 euroa yhteensä 12 502 projektille.

Teollisuus ja kaupan alat ovat kaksi eniten Business Finlandin saanutta toimialaa, kun tarkastellaan 26. toukokuuta 2020 mennessä tehtyjä rahoituspäätöksiä. Teollisuudelle häiriötilannerahoitusta oli ajankohtaan mennessä myönnetty 71 miljoonaa euroa ja kaupan alalle 68 miljoonaa euroa.

Liiketoiminnan kehitysrahoitus häiriötilanteissa

Rahoitus (M€) aloittain 26.5. mennessä

Teollisuus 71
Kaupan alat 68
Ohjelmistot ja pelit 51
Matkailu- ja ravintola-alat 46
Luovat alat 43
Liike-elämän konsultointipalvelut 29
Rakentaminen 27
Kuluttajapalvelut 25
Liikenne ja logistiikka 13
Muut liike-elämän palvelut 11
SOTE-palvelut 10
Kiinteistöpalvelut 10
Koulutuspalvelut 10
Tietotekniikkapalvelut 7
Muut palvelut 7
Teknilliset tutkimuspalvelut 6
Laki- ja tilintarkastuspalvelut 5
Muut toimialat 5
Työvoimapalvelut 4
Rahoitus- ja vakuutuspalvelut 4
Muut 1
Lisätietoja medialle

Viestintäjohtaja Tomi Korhonen, Business Finland
tomi.korhonen (at) businessfinland.fi
050 4499 575

Täältä löydät rahoitustiedot Business Finlandin Liiketoiminnan kehitysrahoituksesta häiriötilanteissa.

Business Finland on suomalainen julkinen toimija, joka tarjoaa innovaatiorahoitusta ja kansainvälistymispalveluita sekä edistää matkailua ja investointeja Suomeen. Organisaatiossa työskentelee 600 asiantuntijaa 40 toimipisteessä maailmalla ja 16 toimipaikassa Suomessa. Business Finland on osa Team Finland -verkostoa. www.businessfinland.fi