Siirry sisältöön
Tiedote 11.02.2020

Business Finlandin skenaariotyö tunnistaa uusia kasvun mahdollisuuksia suomalaisyrityksille

Millaisia ovat uuden ajan digipatruunat? Miten Suomi pärjää jakautuneen maailman valtapelissä? Kuinka käy länsimaisen demokratian? Business Finlandin skenaarioissa tunnistetaan ja kuvataan vaihtoehtoisia globaalin toimintaympäristön kehityskulkuja suomalaisen elinkeinoelämän ja innovaatioympäristön näkökulmasta. Tavoitteena on ennakoida entistä paremmin tulevaisuuden markkinoiden ja kasvun mahdollisuuksia suomalaisille yrityksille.   

Business Finland julkisti maanantaina laajan skenaariohankkeen, jossa kuvataan vaihtoehtoisia globaalin toimintaympäristön kehityskulkuja suomalaisen elinkeinoelämän ja innovaatioympäristön näkökulmasta. 
Business Finlandin skenaarioiden tavoitteena on herätellä yhteiskunnallista keskustelua Suomen keskeisistä kilpailukykytekijöistä.


-  Maailma muuttuu nopeasti, ja haluamme antaa yrityksille parempia valmiuksia vastata tähän muutokseen. Tavoitteena on vahvistaa pitkäjänteistä ennakointityötä ja Suomen uudistumista tukevaa elinkeinopolitiikkaa, johtaja Heli Karjalainen Business Finlandista toteaa.

Neljässä eri skenaariossa esitellään mahdollisia ja vaihtoehtoisia tulevaisuuksia vuoteen 2030. Vaihtoehtoisia skenaarioita ovat Jakautuneen maailman valtapeli, Data pelastaa ja orjuuttaa, Uuden ajan digipatruunat, sekä Kriiseistä sopimuspohjaisuuteen.

Syksyllä 2019 käynnistyneeseen työhön osallistui laaja joukko yhteiskunnallisia toimijoita, niin tutkimuksen kuin elinkeinoelämän ja politiikankin saralta. Skenaarioprojekti rakentaa pohjaa myös Business Finlandin tulevalle strategiatyölle.

- Vaihtoehtoisten tulevaisuuksien kartoittaminen on ollut erittäin kiintoisa työ, ja se luo hyvät lähtökohdat Business Finlandin tulevalle strategiatyölle. Uudistumisen mahdollistaminen Suomessa on Business Finlandin ydintehtävä.

Skenaariot on luettavissa ja ladattavissa Business Finlandin verkkosivuilta www.businessfinland.fi/skenaariot.

Lisätiedot

Heli Karjalainen, johtaja, Business Finland
puh 040 502 4484
heli.karjalainen (at) businessfinland.fi

Business Finland on suomalainen julkinen toimija, joka tarjoaa innovaatiorahoitusta ja kansainvälistymispalveluita sekä edistää matkailua ja investointeja Suomeen. Organisaatiossa työskentelee 600 asiantuntijaa 40 toimipisteessä maailmalla ja 16 toimipaikassa Suomessa. Business Finland on osa Team Finland -verkostoa.