Siirry sisältöön
Tiedote 19.05.2020

Dealflow Finland -palvelu mahdollistaa yrityksille kansainvälisten sijoittajien kohtaamisen verkossa tekoälyn tuella

Suomi kiinnostaa sijoittajia: startupit ja kasvuyritykset keräsivät viime vuonna uusia sijoituksia ennätysmäärän, yhteensä 511 miljoonaa euroa. Merkittävin kasvu sijoituksissa tuli ulkomaisilta pääomasijoittajilta, jotka sijoittivat 27 suomalaiseen yritykseen yhteensä 180 miljoonaa euroa. Jo 300 kotimaista yritystä on täyttänyt yritysprofiilin Dealflow Finland -palveluun, jonka tarkoituksena on tuoda esiin sijoittajia hakevia suomalaisia startup- ja kasvuyrityksiä. Palvelu on Business Finlandin tuottama.

Yritysten näkyvyys verkossa on tärkeää erityisesti aikana, jolloin sijoittajatapahtumia ei ole.Kotimaisia yrityksiä ja kansainvälisiä sijoittajia yhdistävän Dealflow Finland -verkkopalvelun käyttäjämäärä kasvaa tasaisesti ja yhä useampi sijoittaja käyttää sitä. Jo 300 kotimaista yritystä on täyttänyt profiilinsa palveluun. Dealflow.fi on avoin kaikille kotimaisille yrityksille, joilla on valmis tuote tai kilpailukykyinen innovaatio, ja joiden tähtäimessä on kansainvälinen kasvu.

”Yrityksen kannattaa luoda profiili, mikäli yritys on hakemassa ulkopuolista rahoitusta seuraavan puolentoista vuoden aikana. Profiilin avulla yritys saa arvokasta näkyvyyttä sijoittajakentässä hyvissä ajoin. Business Finlandin globaali Investor Services -tiimi esittelee yrityksiä sijoittajille jatkuvasti. Dealflow.fi -palvelu tukee tätä työtä USA:ssa, Aasian maissa, Pohjoismaissa, Isossa-Britanniassa ja Lähi-Idässä,” kuvaa Marko Vänskä, Business Finlandin Investor Services –tiimin johtaja.

Palveluun rekisteröityneet sijoittajat ovat tyypillisesti alku- tai kasvuvaiheen pääomasijoittajia (Venture Capital ja Private Equity) tai teollisia sijoittajia. Sijoittajat voivat olla palvelun kautta suoraan yhteydessä yritykseen. Yritys voi ottaa yhteyttä sijoittajaan, jos sijoittaja tekee aloitteen. Business Finland lanseerasi palvelun sijoittajille loppuvuodesta 2019. Sijoittajat ovat katsoneet yritysten profiileja yli 14 000 kertaa. Kuukausittain sijoittajien käyntejä yritysprofiileissa on keskimäärin 1 200. 

Tekoäly tehostaa investointikohteiden löytämistä

Dealflow -palveluun on lisätty tekoälyominaisuus tehostamaan parhaiden kohteiden löytymistä. Tekoäly laskee sijoittajan ja jokaisen palvelussa olevan suomalaisen yrityksen välille osuvuutta kuvaavan korrelaatioluvun. Luvun laskennassa hyödynnetään tietoa sijoittajan fokusalueista ja yritysten antamaa kuvausta liiketoiminnastaan sekä yrityksestä löytyvää julkista informaatiota kuten nettisivut, tiedotteet ja artikkelit. Tekoälyominaisuus julkistetaan nyt versiona, jolle haetaan palautetta jatkokehityksen tueksi.

“Palvelu on helppokäyttöinen ja se tuottaa relevantteja listauksia yrityksistä, jotka täyttävät sijoituskriteerimme. Aiomme hyödyntää Dealflow-palvelua osana sijoitusprosessejamme,“ toteaa Seprahim Capitalin sijoitusanalyytikko Lewis Jones.

Koronaepidemia muuttaa myös sijoittajien ajattelua. Epidemian aikana sijoittajan katse saattaa siirtyä yrityksiin, jotka tarjoavat uusia ratkaisuja vaikkapa videotapaamisiin, etäopiskeluun, hyvinvoinnin monitorointiin, desinfiointiin ja virusdiagnostiikkaan. Dealflow -palveluun onkin lisätty yrityskategoriat ”kriisinhallinta” ja ”epidemiaratkaisut”.

”Suomessa on laadukkaita yrityksiä ja erittäin kovaa osaamista usealla alueella. On tärkeää katsoa nyt tulevaisuuteen ja varmistaa, että yritykset keräävät kansainvälisiä sijoituksia ja startup-kenttämme säilyy elinvoimaisena myös jatkossa”, sanoo Business Finlandin johtaja Marjo Ilmari.

Tutustu Dealflow.fi

Lisätietoja

Marko Vänskä
Head of Investor Services, Business Finland
+358 50 5885 856
marko.vanska (at) businessfinland.fi