Siirry sisältöön
Tiedote 11.05.2020

Rent a Finn -kampanja valloittaa virtuaalimaailman

Visit Finlandin viime vuonna suurta kansainvälistä menestystä saavuttanut imagokampanja Rent a Finn saa virtuaalista jatkoa. Tänä vuonna onnellisuusoppaat esittelevät suomalaista elämäntapaa live-lähetyksissä sekä henkilökohtaisissa virtuaalitapaamisissa aikana, jolloin matkustaminen ei ole mahdollista.

Maailma on koronan vuoksi kiinni ja ihmiset ovat kotona netin äärellä valmiina kuluttamaan sisältöjä. Visit Finlandin tavoitteena on, että Rent a Finn virtual -kampanjan avulla Suomi näkyy maailmalla myös nyt, ja jää ihmisten mieleen onnellisena maana. Suomi valittiin maaliskuussa maailman onnellisimmaksi maaksi kolmannen kerran peräkkäin.* 

- Kukaan ei tiedä, milloin ihmiset voivat – ja haluavat – taas matkustaa. Me haluamme olla mukana ihmisten mielissä myös silloin, kun matkailu on jälleen ajankohtaista. Nyt jos koskaan tarvitsemme onnellisuutta ja toivoa, jota kampanjamme tarjoaa, Business Finlandiin kuuluvan Visit Finlandin kansainvälisen markkinoinnin johtaja Heli Jimenez kertoo.

Suomi tunnetaan maailmalla puhtaasta luonnosta, hiljaisuudesta ja metsistään. Suomalaiset itse arvostavat luontoa, erityisesti nyt poikkeusaikoina.

- Vaikka Suomi valittiin maailman onnellisimmaksi maaksi, ei se tarkoita, että olisimme aina iloisia. Suomalainen onnellisuus on syvempää ja se liittyy vahvasti kansallistunteeseemme sisuun ja mutkattomaan luontoyhteyteemme. Näinä erikoisaikoinakin suomalaiset ovat löytäneet voimaa jaksamiseen luonnosta, Jimenez jatkaa.

Viisi suomalaista teemaa

Kampanjassa esitellään viisi eri suomalaisen elämäntavan teemaa: ruoka, rentoutuminen, aktiivisuus, ajanvietto ja onnellisuus. Jokaisen teeman saloihin kansainväliset katsojat opastaa suomalainen onnellisuusopas noin tunnin pituisessa livelähetyksessä Visit Finlandin Facebook- ja YouTube -kanavilla sekä kampanjasivustolla, jossa ne ovat nähtävissä myös myöhemmin tiivistettyinä versioina. Live-lähetyksissä on luvassa niin saunan lämmittämistä, saunomista kuin purjehtimista ja villiyrttien keräämistä sekä suomalaisen ruoan valmistamista.

Virtuaalisista onnellisuusoppaista suurin osa valittiin koronan vuoksi peruuntuneen Happiness School of Finland -kampanjaan hakeneiden joukosta.

- Aidot, tavalliset suomalaiset ovat parhaita onnellisuusoppaita valitsemiamme teemoja esittelemään. Haluamme näyttää, että Suomi tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden rentoutumiseen ja oman sisäisen mielenrauhan löytämiseen monin eri tavoin, Jimenez kertoo.

Livelähetysten lisäksi kampanja tarjoaa myös mahdollisuuden kansainvälisille katsojille varata oman henkilökohtaisen virtuaalitapaamisen onnellisuusoppaan kanssa. Noin vartin pituisen keskustelun aikana onnellisuusopas voi kertoa suomalaisen onnellisuuden lähteistä ja kansainvälisellä katsojalla on mahdollisuus kysellä teemaan liittyviä asioita.

Rent a Finn Goes Virtual -kampanjan on Visit Finlandin kanssa toteuttanut markkinointiviestinnän luova talo SEK.

Livelähetysten teemat:

Pe 15.5. Relax with a Finn – opas: Päivikki Koskinen (sauna, uiminen, saunavalmistelut)

Pe 22.5. Spend time with a Finn – oppaat: Mirja Priha & Molla Mills (kädentaidot, virkkaus, suomen kieli, luonto & pyöräily)

Pe 29.5. Stay active with a Finn – oppaat: Antti Etelämäki & Jukka Joutsiniemi (purjehtiminen, liikunta luonnossa)

Ma 1.6. Eat with a Finn – opas: Sasu Laukkonen (villiyrttien keruu, suomalaisen ruoan valmistaminen)

Pe 12.6. Be happy with a Finn (kyläkierros Suomen onnellisimmassa kylässä, Mathildedalissa)

 

Rent a Finn –kampanjasivusto

Livelähetykset Visit Finlandin Facebook-sivulla

Keskustelut livelähetysten jälkeen Visit Finlandin Instagramissa

 

*UN World Happiness Report 2020 

Lisätietoja medialle:

Heli Jimenez, Senior Director, International Marketing. Visit Finland | Business Finland
heli.jimenez (at) businessfinland.fi 050 5943 832

Mervi Holmén, Marketing Communications Manager. Visit Finland | Business Finland
mervi.holmen (at) businessfinland.fi 040 089 2488

Heli Hemgård, Communications Manager. Visit Finland | Business Finland
heli.hemgard (at) businessfinland.fi 040 901 5219  

Visit Finland vastaa valtakunnallisena matkailualan asiantuntijana ja aktiivisena toimijana ulkomailta Suomeen suuntautuva matkailun edistämisestä. Visit Finland tukee alan yrityksiä ja yritysryhmiä kansainvälisille markkinoille tarkoitettujen matkailupalvelujen kehittämisessä ja markkinoinnissa. Visit Finland on osa Business Finlandia www.visitfinland.fiwww.visitfinland.com

Business Finland on suomalainen julkinen toimija, joka tarjoaa innovaatiorahoitusta ja kansainvälistymispalveluita sekä edistää matkailua ja investointeja Suomeen. Organisaatiossa työskentelee 600 asiantuntijaa 40 toimipisteessä maailmalla ja 16 toimipaikassa Suomessa. Business Finland on osa Team Finland -verkostoa. www.businessfinland.fi