Siirry sisältöön
Tiedote 04.10.2021

Klassinen pianokonsertti revontulien alla maailmanlaajuiselle yleisölle

Kuva: Alex Kuznetsov / @allaboutlapland

Ranskalainen pianisti Sofiane Pamart soitti klassista musiikkia suorassa verkkolähetyksessä Ylläksen maisemista näyttävien revontulien alta. Lumoava esitys on julkaistu nyt myös YouTubessa.

Ainutlaatuinen konsertti kuvattiin Muonion ja Kittilän rajalla sijaitsevan Jerisjärven rannalla 8.9.2021, jolloin esitystä katsoi suoratoistona noin satatuhatta musiikin ystävää ympäri maailman. Tunnin pituisen konsertin päätähtenä oli klassisen musiikin pianisti Sofiane Pamart, joka soitti konsertissa upouusia omia sävellyksiään revontulien loistaessa taustalla. Palkittu muusikko Pamart on tunnettu mm. klassisen musiikin rajoja rikkovasta tyylistään sekä yhteistyöstään kotimaansa nimekkäimpien rap-artistien kanssa.

Konsertin toteutti Visit Finlandin ja Visit Ylläksen kanssa yhteistyössä ranskalainen mediatalo Cercle, eri musiikkityylien ja visuaalisesti näyttävien kuvauspaikkojen suoratoistokonsertteihin erikoistunut mediayritys. Yleensä Cercle yhdistää elektronista musiikkia sekä erikoisia esiintymispaikkoja ympäri maailman. Sofiane Pamartin konsertti oli ensimmäinen kerta, kun esityksen pääesiintyjä oli klassinen muusikko.

– Itsessään flyygelin saaminen kuvauspaikalle tunturiin oli haastavaa, mutta suurimman vaikeuskertoimen projektiin toi luonnollisesti revontulien arvaamattomuus. Konsertti-ilta oli kuitenkin unohtumaton elämys ja lopputulos on täysin maaginen, Visit Finlandin PR & media manager Sergei Shkurov kertoo.

Sofiane Pamartin konsertti oli ensimmäinen Cerclen projekti Suomessa. Aikaisemmin yritys on kuvannut elektronisen musiikin konsertteja mm. Gizan pyramideilla, Eiffel-tornilla ja Unescon maailmanperintökohteiisin kuuluvassa Turkin Kappadokiassa.

Suoratoistetun jälkeen konserttia on katsottu Facebookissa ja Twitchissa jo lähes 900 000 kertaa. Sofiane Pamartin revontulikonsertti on katsottavissa nyt myös YouTubessa.

Katso konsertti YouTubesta

Lisätietoja medialle

Sergei Shkurov, PR & Media Manager
Visit Finland | Business Finland
sergei.shkurov (at) businessfinland.fi
040 769 0154

Heli Hemgård, Communications Manager
Visit Finland | Business Finland

heli.hemgard (at) businessfinland.fi
040 901 5219

 

Visit Finland vastaa valtakunnallisena matkailualan asiantuntijana ja aktiivisena toimijana ulkomailta Suomeen suuntautuva matkailun edistämisestä. Visit Finland tukee alan yrityksiä ja yritysryhmiä kansainvälisille markkinoille tarkoitettujen matkailupalvelujen kehittämisessä ja markkinoinnissa. Visit Finland on osa Business Finlandia www.visitfinland.fi / www.visitfinland.com

Business Finland on suomalainen julkinen toimija, joka tarjoaa innovaatiorahoitusta ja kansainvälistymispalveluita sekä edistää matkailua ja investointeja Suomeen. Organisaatiossa työskentelee 760 asiantuntijaa noin 40 toimipisteessä maailmalla ja 16 toimipaikassa Suomessa. Business Finland on osa Team Finland -verkostoa. www.businessfinland.fi