Siirry sisältöön

Hyvinvointimatkailun kansallisen kilpailun voitto meni Järvi-Suomeen!

Western Lakeland – Sustainable Blue and Green Caring at the Heart of Lakeland -verkosto vakuutti palkintoraadin laadukkaalla, kolmen maakunnan alueella toimivalla toimijajoukollaan, joka hyödyntää monipuolisissa palveluissaan suomalaisen hyvinvointimatkailun ydinsisältöjä, suomalaista luontoa, saunaa, kulttuuriperintöä ja ruokaa.

Kunniamaininnat kilpailussa saivat:

  • Step into Naantali Archipelago-verkosto, jolla on pitkät hyvinvointimatkailuperinteet ja erinomainen, ammattimainen yhteistyö vakiintuneiden ja uusien yritysten välillä.
  • Slow Down your Pulse, Wellbeing Karelia Pohjois-Karjalasta -verkosto, joka ammentaa ideoita paikallisesta karjalaisesta perinteestä ja hiljaisuudesta sekä hyödyntää pienten yritystensä kokemusta pitkäjänteisestä yhteistyöstä. 
  • Sauna Tour Kuusamo-Lapland-verkosto, joka on suomalaisen hyvinvoinnin pioneereja ja saunan tuotteistamisen edelläkävijöitä kansainvälisillä markkinoilla.

Lue koko tiedote.

 

Kilpailuun pystyivät osallistumaan hyvinvointimatkailun verkostot, jotka:

  • ovat vähintään neljän yrityksen ja organisaation verkostoja
  • tarjoavat autenttisia, innovatiivisia ja kestäviä hyvinvointiin perustuvia matkailukokemuksia ja -elämyksiä
  • nostavat suomalaisuuden vahvasti esiin korostaen samalla omia erityispiirteitään
  • tarjoavat hyvinvoinnin elementtien lisäksi majoitusta ja muita matkailupalveluita

Lisäksi:

  • Kestävän kehityksen periaatteet toteutuvat

Katso Wellbeing info videolta:

 

Seuraa kilpailun tietoiskuja Facebookissa: @EdenFinland 

Usein kysyttyjä kysymyksiä Eden-kilpailusta

Kilpailun järjestää
Business Finland Oy / Visit Finland yhteistyössä työ- ja elinkeinoministeriön kanssa.

Kannattaa osallistua!
Kilpailu lisää matkailukohteiden näkyvyyttä ja antaa uusia mahdollisuuksia verkostoitua paikallisten ja alueellisten hyvinvointi- ja matkailutoimijoiden kanssa. Kansallisten kilpailujen voittajat kohtaavat Brysselissä ensi keväänä ja pääsevät näin verkostoitumaan myös Euroopan tasolla.

Kilpailun voittaja saa mm. kansainvälistä näkyvyyttä, voi halutessaan liittyä eurooppalaiseen EDEN-verkostoon, pääsee osallistumaan kansainvälisille messuille (ITB Visit Finlandin osastolla) ja saa tukea matkanjärjestäjätapaamisiin. Kilpailussa annetaan lisäksi kolme kunniamainintaa.

Mikä on EDEN-verkosto?
EDEN tulee sanoista European Destinations of Excellence. Kyseessä on Euroopan komission aloite, jonka avulla on järjestetty EDEN-kilpailuja vuodesta 2007 alkaen. Aloitteen tavoitteena on nostaa esiin eurooppalaisen matkailun ominaispiirteitä ja arvoa sekä kestävän kehityksen mukaista matkailua.

Kansallisten EDEN-kilpailuiden voittajakohteet muodostavat EDEN-verkoston. Verkosto edistää nousevien matkailukohteiden näkyvyyttä Euroopassa, kannustaen samalla kestävän kehityksen periaatteita noudattavaan matkailuun. Lisäksi kohteet tuovat esiin perinteitä ja paikallisia ominaispiirteitä eri puolilta Eurooppaa. Lisätietoa eurooppalaisesta EDEN-verkostosta.

EDEN-kilpailuja järjestetään vuosittain ja Euroopan komissio valitsee kilpailujen teeman. Kukin EU-jäsenmaa päättää vuosittaisesta osallistumisestaan. EDEN-kilpailu järjestetään Suomessa neljättä kertaa. Aiempina teemoina ovat olleet aineeton kulttuuriperintö, vesistömatkailu ja kulttuurimatkailu.

Kilpailuun osallistuneet

Kilpailuun tuli hakemuksia kahdeksasta maakunnasta aina eteläisimmästä saaristosta Tunturi-Lappiin, eniten Lapista ja Pirkanmaalta.

Kilpailijat maakunnittain

Kilpailun arviointi- ja ohjausryhmät

Wellbeing EDEN in Finland 2019 kilpailun arviointi- ja ohjausryhmissä on edustettuina kilpailun järjestäjät sekä muita hyvinvointimatkailun asiantuntijoita.

 

Arviointiryhmä

Sanna Kyyrä, johtava asiantuntija, työ- ja elinkeinoministeriö, puheenjohtaja

Kristiina Hietasaari, Director, Head of Product and Content, Visit Finland

Leena Pajala, matkailukoordinaattori, Keski-Suomen liitto

Katja Pantzar, toimittaja, kirjailija

Matti Tapaninen, erikoissuunnittelija, Metsähallitus

 

Ohjausryhmä

Liisa Renfors, Development Specialist, Visit Finland

Hanna-Mari Kuhmonen, erityisasiantuntija, työ- ja elinkeinoministeriö

Terhi Hook, Development Manager, Visit Finland

Erkki Ollila, erikoissuunnittelija, Metsähallitus

Lisätietoja

projektikoordinaattori

Soila Palviainen

+358 45 129 0199

Facebook: @EdenFinland
Twitter: #EdenFinland