Siirry sisältöön

Veturiyrityksistä

vipuvartta

Veturiyrityksistä vipuvartta

Business Finland haluaa haastaa halukkaita ja kyvykkäitä globaalisti toimivia yrityksiä erikokokoisten yritysten ja muiden toimijoiden muodostamien ekosysteemien vetureiksi.  

Business Finland käynnisti vuoden 2020 alussa veturiyritysten haastekilpailun lupautuen rahoittamaan haastekilpailun voittajaprojekteja yhteensä 60 miljoonalla eurolla.

Ensimmäiset rahoituspäätökset tehtiin kesäkuussa 2020. Kilpailua on tarkoitus jatkaa.

 

Haastekilpailu 
veturiyrityksille

Kilpailun tavoitteena oli saada yritykset lisäämään huomattavasti tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaansa Suomessa ja luomaan uuteen liiketoimintaan tähtääviä miljardiluokan ekosysteemejä. Kilpailuehdotusten edellytettiin vaikuttavan merkittävästi hallitusohjelman 4 %:n TKI- ja 75 %:n työllisyystavoitteisiin.  

Kilpailuehdotusten määrä ja taso yllätti Business Finlandin: Suuret yritykset innolla mukana veturiyritysten haastekilpailussa.

Ensimmäiset rahoituspäätökset tehtiin kesäkuussa 2020: Business Finlandin veturiyritysten haastekilpailun voittajilta luvassa satoja uusia työpaikkoja ja satojen miljoonien eurojen TKI-investoinnit Suomeen

Business Finlandin tarkoituksena on jatkaa ja laajentaa kilpailua maaliskuussa 2020 tehdyn ideavaiheen hakemusten arvioinnin, pisteytyksen ja rankingin perusteella. Lue lisää: Vetureille ja kasvumoottoreille lisärahoitusta 

Haastekilpailun voittajat

Lue tiedote voittajista: Business Finlandin veturiyritysten haastekilpailun voittajilta luvassa satoja uusia työpaikkoja ja satojen miljoonien eurojen TKI-investoinnit Suomeen 18.6.2020

Fortum & Metsä Group – Uusia hiilijalanjälkeä pienentäviä kuitupohjaisia tuotteita kuluttajamarkkinoille

Nokia – Suomesta teollisuuden 5G-verkkojen edelläkävijä 

Neste – Kestäviä ja globaalisti skaalautuvia ratkaisuja raakaöljyn käyttöä vähentävien raaka-aineiden tutkimukseen ja kehitykseen 

Kumppanuushaku

Business Finland pilotoi rahoitushakua, joka kohdistetaan veturiyritysten haastekilpailun voittaneille aihealueille. Rahoitus on tarkoitettu erityisesti yritysten välisille yhteishankkeille sekä yritysten ja tutkimusorganisaatioiden välisille yhteishankkeille.

Ota yhteyttä

KARIN WIKMAN

+358 50 5577 723 
karin.wikman (at) businessfinland.fi

Lisätietoja

Haastekilpailun kuvausdokumentti suomeksi (pdf)

The description of the competition in English 

Osana kilpailun valmistelua Business Finland järjesti Pyöreän pöydän keskustelun yrityksille tutkimus-, kehitys- ja innovaatiorahoituksesta 12.12.2019.
Tutustu tilaisuuden esitysaineistoihin