Siirry sisältöön

Finland Convention Bureau – FCB

Finland Convention Bureaun tehtävänä on markkinoida Suomea kansainvälisten kongressi- ja yritystapahtumien kohteena.

Meetings Industry (MI) -markkinointia ja tuotekehitystä hoitaa Finland Convention Bureau (FCB). FCB:n tehtävänä on markkinoida Suomea kongressi- ja yritystapahtumien kohteena. Tieteentekijöille, liitoille, järjestöille ja yrityksille tarjotaan maksutonta apua ja konsultaatiota kansainvälisten kongressien ja yritystapahtumien kutsumisessa, suunnittelussa ja markkinoinnissa.

FCB tarjoaa apua tapahtumien järjestäjille muun muassa sopivan kaupungin, kokouspaikan, majoituksen, juhlatilojen, oheisohjelman, kokousjärjestäjäorganisaation, kuljetuksien tai ravintolapalvelujen löytämisessä. FCB järjestää alan elinkeinolle messu- ja myyntitilaisuuksia ulkomailla.

Suomi on kiinnostava kongressikohde

Suomessa järjestettiin vuonna 2019 enemmän kongresseja kuin koskaan aiemmin. Viime vuoden aikana järjestettiin yhteensä 835 kansainvälistä järjestökongressia, joihin osallistui ennätykselliset 136 413 kongressivierasta.

Vuoden 2019 kansainvälisessä vertailussa Suomi on maailman 12. suosituin kongressimaa (lähde UIA Union of International Associations). Euroopan maista Suomi sijoittuu vertailun seitsemänneksi ja Pohjoismaiden ykköseksi: Norja sijoittuu kokonaistilastossa sijalle 18 ja Ruotsi on sijalla 19. Tanskan sijoitus on 22:s.

Kongressitilastot ja -tutkimukset

Kongressien ja kokousten osanottajamäärien kehitys ja kongressimatkailun taloudelliset vaikutukset on kaikki tilastoitu sekä koko maan tasolla että alueittain.

Visit Finland/Finland Convention Bureau ylläpitää tietokantaa kansainvälisistä järjestökokouksista ja -kongresseista Suomessa. Vuosittaiset tilastot julkaistaan seuraavan vuoden maaliskuun loppuun mennessä.

Finland Convention Bureau on tutkinut myös Suomen kansainvälisten kongressien delegaattien mielipiteitä vuodesta 1986 alkaen. Viimeisin Delegaattitutkimus on vuodelta 2016. Myös kongressijärjestäjien kokemuksia käyttämistään kongressipalveluista, järjestelyiden onnistumisesta ja halukkuudesta uuteen kongressi-isännyyteen on selvitetty viimeksi vuonna 2016.

Tapahtumat

Ennakkoilmoittautuminen vuoden 2021 business events –sektorin messuille

Vuonna 2021 (tilanteen salliessa) FCB koordinoi Suomi-osastoa business events -sektorin tärkeimmillä kansainvälisillä messuilla. Tällä kyselyllä kartoitamme yritysten alustavaa kiinnostusta osallistua tapahtumiin.

Ilmoittaudu

Ennakkoilmoittautuminen vuoden 2021 business events –sektorin messuille

Vuonna 2021 (tilanteen salliessa) FCB koordinoi Suomi-osastoa business events -sektorin tärkeimmillä kansainvälisillä messuilla. Tällä kyselyllä kartoitamme yritysten alustavaa kiinnostusta osallistua tapahtumiin.

Ilmoittaudu

Oppaat, tilastot ja tutkimukset

Kongressijärjestäjän oppaat, kongressitilastot ja -tutkimukset on koottu yhdelle Matkailun julkaisut -sivulle muiden Visit Finlandin tuottamien julkaisujen kanssa.

Matkailun julkaisut

FCB

Tutustu myös Finland Convention Bureaun kansainvälisiin verkkosivuihin.


FCB

Ota yhteyttä

Manager, Business Events
Ines Antti-Poika
+358 50 386 3472

Business Events

Senior Business Events Specialist
Nina Hildén
+358 45 657 7686