Siirry sisältöön

Ajankohtaista tietoa Alankomaiden matkailusta

Olemme keränneet Suomen matkailuelinkeinolle ajankohtaista tietoa, tilastoja ja muuta hyödyllistä materiaalia Alankomaista matkailumarkkinana.

Nykytilanne

Lomaa Alankomaissa suositellaan. Myös kiireisten paikkojen ja turistirysien välttämistä suositellaan. Jos matkustaa riskimaahan, niin voi joutua palatessaan 10 päivän karanteeniin. Suomi on tällä hetkellä oranssi maa. Ulkomaan matkat on kielletty Schengenin ulkopuolelle, muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Listan maista, joista tullessa joutuu karanteeniin, löytää täältä.

Karanteenisäännöt: Heti jos on koronaoireita, niin pitää mennä testiin. Karanteenin aikana joutuu olemaan 10 päivää kotona ja koko kotitalous joutuu jäämään kotiin. Jos tulee riskialueelta, niin pitää mennä karanteeniin, vaikka olisi paluumatkalla tehnyt testin ja saanut negatiivisen tuloksen.

Finnair Amsterdam-Helsinki, lisää kapasiteettia 2.7. alkaen.
Finnair 5 lentoa viikossa AMS-Hel
KLM 2 lentoa päivässä Helsinkiin.

Kuluttajien käyttäytyminen

Hollannissa oma maa ei riitä lomailuun. Suomi mielletään turvalliseksi maaksi. Hollanti on nyt menossa uudestaan tiukkojen ohjeiden aikaan, toinen aalto on alkanut, jolloin esimerkiksi omaan kotiin voi kutsua vain 3 ihmistä kerrallaan, kasvomaskeja on nyt käytettävä julkisissa paikoissa ja kotitoimisto on nyt suositus.

Hollannissa odotetaan tuntuvaa talouden taantumaa 6-8% ja työttömyyden kasvua. Kotitalouksien kuluttaminen on vähentynyt. Alankomaiden tilastokeskuksen (CBS) toisen arvion mukaan bruttokansantuote (BKT) laski 8,5 prosenttia vuoden 2020 toisella vuosineljänneksellä verrattuna vuoden 2020 ensimmäiseen neljännekseen. Myös talouden kokonaiskuva on pysynyt muuttumattomana. Yli puolet BKT: n laskusta toisen vuosineljänneksen aikana johtuu kotitalouksien kulutuksesta.

Tulevaisuuden näkymät

Luontomatkailu ja talvi Lapissa ovat Suomen vetovoimatekijöitä. Matkailuun tulee vaikuttamaan se, onko maa luokiteltu riskimaaksi.

Ensimmäisenä alkavat matkustaa pienet ryhmät, perheet, pariskunnat. Ryhmissä tapahtuva matkailu toipuu viimeisenä. Konferenssimatkailu luultavasti toipuu aivan viimeisimpänä.

Talvi 2020-21: Lähdemme siitä, että tilauslentosarjat toteutuvat. Monet asiat vaikuttavat tähän: saadaanko kapasiteetti koronarajoituksin ja millä ehdoilla toteutumaan? Ennakkomaksut kiintiöissä saattavat olla paineen alla. Esimerkiksi
Voigt Travel voi tehdä lentoja vain keltaisiin riskimaihin tai jos heillä on "travel bubble". He tarvitsevat apua asiakkaiden infoamisessa, heille pitää kertoa, miten turvallisuus otetaan huomioon ja miksi Suomessa on turvallista ja mitä konkreettisia toimia on tehty.

Lapin talvi, riittävä tila ja turvallisuus, avara luonto, revontulet, kiertomatkailu kauniissa luonnossa ja kulttuurimaisemissa ovat valttejamme. Suomen uniikkius. 

Matkailutoimijoiden kuulumiset

Tapahtumia on järjestetty digitaalisena, epävarmuus ja nopea toiminta ovat lisääntyneet, on hankala suunnitella. Matkanjärjestäjät ovat pakotettuja tekemään rohkeita päätöksiä, kuitenkaan ei välttämättä ole rahaa ottaa liian suuria riskejä, koska kesä on saattanut jo kuluttaa budjettia paljon.

Matkakohteiden pitää vakuutella enemmän, miksi niihin on turvallista matkustaa, ja pitää kommunikoida selkeästi turvalliset ehdot matkalle.

Syyskuusta 2020 lähtien tunnelma on pysynyt pääasiassa negatiivisena, erityisesti majoituspalveluiden, ravintoloiden ja kahviloiden sekä matkatoimistojen keskuudessa.

Lappi talvella ja kesällä kiertomatkailu ovat ykköstuotteet.

Isommista hotelliketjuista on siirrytty pienempiin hotelleihin ja isoista ryhmistä pieniin ryhmiin.

Kesän 2021 markkinointi voi olla tärkeä vaihtoehto. Skandinavia voi olla kiinnostava uutuus kesällä, koska ei haluta mennä massakohteisiin. Vaellus voi olla kiinnostava kesän aktiviteetti, tähän pitää varautua esim. tekemällä omatoimisesta matkailusta helpompaa, esim. luontokohteiden kyltit englanniksi myös.

Päivitetty 15.10.

Alankomaat matkailumarkkinana

Alankomaissa on runsaasti potentiaalia Suomeen suuntautuvalle matkailun kasvulle. Talvi on tällä hetkellä tunnetumpi kuin kesäsesonki.

Lue lisää >

Edustajamme

Director of Visit Finland (DACH & BENELUX)
Jyrki Oksanen

Saksa, Itävalta, Sveitsi, Alankomaat, Belgia, Luxemburg

Account Manager
Heli Saari
+358 40 564 2780

Saksa, Sveitsi, Itävalta, Italia, Benelux