Siirry sisältöön

Ajankohtaista tietoa Etelä-Korean matkailusta

Olemme keränneet Suomen matkailuelinkeinolle ajankohtaista tietoa, tilastoja ja muuta hyödyllistä materiaalia Etelä-Koreasta matkailumarkkinana.

Nykytilanne

Etelä-Korean hallitus ei ole asettanut mitään maata matkustuskieltoon. Ulkoministeriö kehottaa välttämään tarpeetonta matkustamista.

Kaikkien Etelä-Koreaan saapuvien tulee suorittaa 14-päivän karanteeni maahan saapuessaan, lähtömaasta tai kansalaisuudesta riippumatta. Määräys on voimassa toistaiseksi. Lisäksi jokaisen Etelä-Koreaan saapuvalla täytyy olla max. 72h sisällä saatu todistus negatiivisesta koronatestistä (PCR).

Finnair lentää 3 matkustajalentoa Helsingin ja Incheonin välillä (AY041, AY042).

Kuluttajien käyttäytyminen

Korealaiset matkailijat ovat yleisesti varovaisia ja välttävät matkailua potentiaalisesti vaarallisiin kohteisiin. Eurooppaan suuntautuvan matkailun odotetaan elpyvän hitaasti vaikka rajoitukset matkailulle purettaisiin. Korealaisten kuluttajien yleinen luottamus Euroopan maiden turvallisuuteen on laskenut huomattavasti koronatilanteen myötä. Matkailun odotetaan elpyvän alkaen kotimaan sisäisestä matkailusta ja muista lähempänä olevista Aasian maista.

Etelä-Korean ja kuluttajien taloudellinen tilanne on verrannollisesti positiivinen. Koreassa ei ole missään vaiheessa suljettu laajemmin ravintoloita, kauppakeskuksia tai muita palveluja, eikä liikkumista ole rajoitettu.

Tulevaisuuden näkymät

FIT-matkailun odotetaan kasvavan yhä nopeammin kuin aikaisempina vuosina. Jo viime vuosina paljon vähentyneen pakettimatkailun uskotaan vähenevän ennätysvauhtia varsinkin koronatilanteen laannuttua.

Asiakassegmentit, jotka matkustavat ensimmäisinä:
1. Liikematkailu
2. Nuoret FIT-matkailijat (20-30)
3. Lapsiperheet

Kesäkaudella 2021 odotetaan hyvin vähäisiä matkustajamääriä matkustusrajoituksista riippumatta.

Tuleva talvikausi on potentiaalisempi ja matkailun Suomeen odotetaan elpyvän jonkin verran, ellei koronatilanne muutu kriittisesti.

Suomen myyntivaltit ovat erinomaisen positiivinen maakuva, puhdas luonto, luonnonilmiöt (revontulet), verrannollisesti vähäinen massaturismi. 

Matkailutoimijoiden kuulumiset

Käytännössä matkanjärjestäjät ovat täysin pysähdyksissä ja ulkomaan matkailusta vastaavat henkilöt kaikki lomautettuna, monia pienempiä matkatoimistoja on mennyt konkurssiin.

Kiinnostavimmat tuotteet ostajille ovat Helsinki ja pääkaupunkiseutu, kaupunki+luontomatkailu, Lappi ja revontulet.

Päivitetty 25.1.

Etelä-Korea matkailumarkkinana

Talvella revontulet houkuttelevat Suomeen. Kohderyhmiä ovat nuoret 20-30-vuotiaat sekä lapsiperheet.

Lue lisää >

 

Edustajamme markkinalla

Account Manager

Tarja Koivisto

+358 40 546 4949

Kiina, Japani, Korea, Intia, lentoyhtiöyhteistyö, isot projektit

Program Coordinator

Jani Toivanen

Seoul