Siirry sisältöön

Ajankohtaista tietoa Etelä-Korean matkailusta

Olemme keränneet Suomen matkailuelinkeinolle ajankohtaista tietoa, tilastoja ja muuta hyödyllistä materiaalia Etelä-Koreasta matkailumarkkinana.

Nykytilanne

Etelä-Korean hallitus ei ole asettanut mitään maata matkustuskieltoon. Ulkoministeriö kehottaa välttämään tarpeetonta matkustamista.

Kaikkien Etelä-Koreaan saapuvien tulee suorittaa 14-päivän karanteeni maahan saapuessaan, lähtömaasta tai kansalaisuudesta riippumatta. Määräys on voimassa toistaiseksi.

Finnair aloittaa lennot Incheonin ja Helsingin välillä 3. heinäkuuta alkaen. Lentoja (AY41, AY42) on seuraavasti:
3.-31.7 // 2 lentoa per viikko
1.-31.8 // 4 lentoa per viikko
1.-30.9 // 5 lentoa per viikko
1.-24.10 // 6 lentoa per viikko
25.10- // Päivittäinen lento

Finnairin lennot Helsingin ja Busanin välillä on peruttu 31.3.2021 asti. Tällä hetkellä KLM lentää Incheonista Helsinkiin Amsterdamin kautta, ja Turkish Airlines Istanbulin kautta.

Kuluttajien käyttäytyminen

Korealaiset matkailijat ovat yleisesti varovaisia ja välttävät matkailua potentiaalisesti vaarallisiin kohteisiin. Eurooppaan suuntautuvan matkailun odotetaan elpyvän hitaasti vaikka rajoitukset matkailulle purettaisiin. Korealaisten kuluttajien yleinen luottamus Euroopan maiden turvallisuuteen on laskenut huomattavasti koronatilanteen myötä. Matkailun odotetaan elpyvän alkaen kotimaan sisäisestä matkailusta ja muista lähempänä olevista Aasian maista.

Etelä-Korean ja kuluttajien taloudellinen tilanne on verrannollisesti positiviinen. Koreassa ei ole missään vaiheessa suljettu laajemmin ravintoloita, kauppakeskuksia tai muita palveluja, eikä liikkumista ole rajoitettu.

Tulevaisuuden näkymät

 FIT-matkailun odotetaan kasvavan yhä nopeammin kuin aikaisempina vuosina. Jo viime vuosina paljon vähentyneen pakettimatkailun uskotaan vähenevän ennätysvauhtia varsinkin koronatilanteen laannuttua.

Asiakassegmentit, jotka matkustavat ensimmäisinä: 1. Liikematkailu 2. Nuoret FIT-matkailijat (20-30) 3. Lapsiperheet

Hyvin vähäisiä matkailijamääriä odotetaan saapuvan Suomeen kesäkautena vaikka rajoituksia purettaisiin. Tuleva talvikausi on potentiaalisempi ja matkailun Suomeen odotetaan elpyvän jonkin verran, ellei koronatilanne muutu kriittisesti. Suomen myyntivaltit ovat erinomaisen positiivinen maakuva, puhdas luonto, luonnonilmiöt (revontulet) ja verrannollisesti vähäinen massaturismi.

 

Matkailuoimijoiden kuulumiset

Valtaosa työntekijöistä on lomautettuna tai osa-aikaistettuna, etätyö on lisääntynyt suuresti, monia pienempiä matkatoimistoja on mennyt konkurssiin. Kiinnostavimmat tuotteet ostajille ovat Helsinki ja pääkaupunkiseutu kaupunki+luontomatkailu, Lappi ja revontulet.

 

Päivitetty 26.5.

Etelä-Korea matkailumarkkinana

Talvella revontulet houkuttelevat Suomeen. Kohderyhmiä ovat nuoret 20-30-vuotiaat sekä lapsiperheet.

Lue lisää >

 

Edustajamme markkinalla

Program Coordinator
Jani Toivanen

Seoul