Siirry sisältöön

Matkailun elpyminen Suomessa

Tältä sivustolta suomalaiset matkailualan toimijat löytävät hyödyllistä tietoa viranomaismääräyksistä ja matkailun elpymisestä sekä maakohtaista tietoa eri markkinoista. Sivustoa päivitetään säännöllisesti, koska tilanne Suomessa ja maailmalla elää jatkuvasti.

Päivitetty 26.4.2021

Hallitus linjasi siirtymisestä välittömästi koronaepidemian torjunnan tasolle kaksi

Hallitus linjasi neuvottelussaan 24. helmikuuta koronapandemian torjunnan tiukemmista toimista ja tason kaksi käyttöönotosta.

Lisätietoja: Tiedote 25.2.2021

Suomeen saapuvien matkustajalentojen rajoitukset Ison-Britanniasta, Irlannista ja Etelä-Afrikasta päättyvät 25.1.2021

Suomen lentoasemilla viranomaisten terveysturvallisuustoimia on lisätty merkittävästi. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL arvioi lausunnossaan, että matkustuslentoliikenteen keskeyttäminen ei ole enää välttämätöntä, jos järjestelyt lentoasemalla ovat riittäviä. Liikenne- ja viestintävirasto Traficom ei tee uutta päätöstä lentorajoituksista Ison-Britanniasta, Irlannista ja Etelä-Afrikasta.

Lue lisää Traficomin tiedotteesta.


Matkustusrajoitukset

Maahantulon rajoituksia jatketaan 25.5. asti

Valtioneuvosto päätti 22.4., että maahantulon rajoituksia jatketaan 25.5.2021 asti. Koronapandemia jatkuu edelleen, eikä riittäviä toimenpiteitä rajoitusten korvaamiseksi ole vielä käytössä. Tämän vuoksi sekä virusmuunnosten leviämisen ehkäisemiseksi sisärajavalvontaa ja ulkorajaliikenteen rajoituksia jatketaan. 31.3. tehtyihin päätöksiin ei tehdä sisällöllisiä muutoksia. Päätökset tulevat voimaan 26.4.

Lisätietoa: Tiedote 22.4.2021

Hallitus päätti rajaliikenteen kiristämisestä

Hallitus päätti ylimääräisessä valtioneuvoston istunnossa 22. tammikuuta sekä rajaliikenteen että testaamis- ja karanteenisuositusten kiristämisestä.

Näillä toimilla pyritään torjumaan koronaepidemian kasvun kiihtyminen uudelleen sekä virusmuunnoksen leviäminen Suomessa. Yleistyessään uusi virusmuunnos voi aiheuttaa selvästi aiempaa nopeammin leviävän epidemian.

Lisätietoja: Tiedote 22.1.2021

Maakohtaista markkinatietoa