Siirry sisältöön

Matkailun elpyminen Suomessa

Tältä sivustolta suomalaiset matkailualan toimijat löytävät hyödyllistä tietoa viranomaismääräyksistä ja matkailun elpymisestä sekä maakohtaista tietoa eri markkinoista. Sivustoa päivitetään säännöllisesti, koska tilanne Suomessa ja maailmalla elää jatkuvasti.

Päivitetty 19.2.2021

Suomeen saapuvien matkustajalentojen rajoitukset Ison-Britanniasta, Irlannista ja Etelä-Afrikasta päättyvät 25.1.2021

Suomen lentoasemilla viranomaisten terveysturvallisuustoimia on lisätty merkittävästi. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL arvioi lausunnossaan, että matkustuslentoliikenteen keskeyttäminen ei ole enää välttämätöntä, jos järjestelyt lentoasemalla ovat riittäviä. Liikenne- ja viestintävirasto Traficom ei tee uutta päätöstä lentorajoituksista Ison-Britanniasta, Irlannista ja Etelä-Afrikasta.

Lue lisää Traficomin tiedotteesta.

Matkustusrajoitukset

Maahantulon rajoituksia jatketaan 18.3. asti

Valtioneuvosto päätti 18. helmikuuta, että nykyisiä voimassa olevia maahantulon rajoituksia jatketaan 18.3.2021 saakka. Koronapandemia jatkuu edelleen, eikä riittäviä toimenpiteitä sisärajavalvonnan korvaamiseksi ole vielä käytettävissä. Tämän vuoksi sekä virusmuunnosten leviämisen ehkäisemiseksi niin sisä- kuin ulkorajavalvontaa jatketaan 18.3. saakka. 11.2.2021 tehtyihin päätöksiin ei tehdä sisällöllisiä muutoksia.

Lisätietoa: Tiedote 18.2.2021

Hallitus päätti rajaliikenteen kiristämisestä

Hallitus päätti ylimääräisessä valtioneuvoston istunnossa 22. tammikuuta sekä rajaliikenteen että testaamis- ja karanteenisuositusten kiristämisestä.

Näillä toimilla pyritään torjumaan koronaepidemian kasvun kiihtyminen uudelleen sekä virusmuunnoksen leviäminen Suomessa. Yleistyessään uusi virusmuunnos voi aiheuttaa selvästi aiempaa nopeammin leviävän epidemian.

Lisätietoja: Tiedote 22.1.2021

Maakohtaista markkinatietoa