Siirry sisältöön

Sveitsin tilannekuva

Ajankohtaista tietoa Sveitsin matkailusta

Olemme keränneet yhteen Suomen matkailuelinkeinoa varten ajankohtaista tietoa, tilastoja ja muuta hyödyllistä materiaalia Sveitsistä matkailumarkkinana.

Nykytilanne

Matkailu Schengenin sisällä avautui 15.6. Sveitsiläsille ei ole rajoituksia, mikäli ei ole oireita sairaudesta.       

Sosiaalinen etäisyys suositeltava.             

2.7. alkaen Geneven ja Zürichin lennot palaavat päivittäisiksi.

Kuluttajien käyttäytyminen

Sveitsiläiset ovat asennoituneet kesään kotinurkilla viranomaisten suositusten pohjalta. 28 % sveitsiläisistä olisi kiinnostunut ulkomaan matkailusta, mikäli se olisi mahdollista.              

Kuluttajien luottamus on pohjalukemissa SECOn mukaan.

Työttömyys on noussut kolmeen prosenttiin, ja sen arvellaan voivan nousta pahimmillaan jopa seitsemään prosenttiin, parhaimmassa skenaariossa neljään. Bruttokansantuotteen ennustetaan putoavan ennusteesta riippuen 6-10 prosentilla vuonna 2020.

Tulevaisuuden näkymät

Syksy-/talvilomamatkailun keskittynee kotimaahan ja Eurooppaan, globaalin matkailun arvioidaan elpyvän vasta 2021

Sveitsiläisille turisteille näemme par’aikaa hyvää potentiaalia niissä maissa, joilla koronan leviäminen on ollut mieto ja jolla on ”siisti/puhdas maine” sekä luonnosta että myös majoituksista ja tarjoavat hyvälaadusta, kestävää matkailua.

Suoranaisten riskirymien ulkopuolella potentiaalia on kaikissa kohderyhmissä. Lapsiperheet, joilla on pieniä lapsia, pidetään ilmeisimpinä lähelle kotia jäävinä kuluttajina.       

Liikenneyhteyksien parantuessa heinäkuussa voimme olettaa kysynnän palaavan noin 30 % viime vuoden volyymistä. Sveitsistä on myös omalla autolla matkailevia ja tässä on lukuisien maiden kautta tulevien maiden suhteen haasteita mahdollisesti vaikeuttamassa matkaa.

Sveitsiläiset jatkavat ensi talven myyntiä myös suorien lentojen osalta. Monta kysymystä auki: näin äärimmäisen tasainen kehitys Sveitsistä Lappiin kärsii ainakin väliaikaisesti. 

USP:t: Turvallisuus kaikin tavoin ja autenttinen luontokokemus korostuvat.

Matkailutoimijoiden kuulumiset

Jakelukanavat ja liikenneyhtiöt ovat kriisissä matkailun tippuessa murto-osaan normaalista volyymistä. Suurin tuska liittyy matkustusrajoitusten purkuun ja markkinoiden palautumiseen.              

Alueista ja tuotteista kiinnostaa erityisesti Lappi. Kesällä kiertomatkailu on päätuote ja sveitsiläiset matkailevat koko maassa.

Päivitetty 14.7.

Sveitsi matkailumarkkinana

Sveitsiläiset matkailijat ovat kiinnostuneita aktiviteeteista luonnossa esim. vaelluksesta ja samoilusta.

Lue lisää >

Edustajamme markkinalla

Director of Visit Finland (DACH & BENELUX)
Jyrki Oksanen

Saksa, Itävalta, Sveitsi, Alankomaat, Belgia, Luxemburg