Siirry sisältöön

Matkailun Pulssi

Ajankohtaiskatsaus Visit Finlandin kohdemarkkinoista.
Uutisia, tilastoja, kuluttajien tunnelmia ja asiantuntijoidemme arvioita. Lisäksi tulevien lomasesonkien kysynnän kehitys ja varaustilanne. Päivityssykli on kuukauden välein, viimeisin päivitys 21.9.2022.

Näkymät

Nykytilanteen yhteenveto

  • Oxford Economicsin ennuste kansainväliselle matkailulle on pysynyt ennallaan. Tänä vuonna ulkomaiset saapumiset jäävät globaalisti arviolta 41 prosenttia vähäisemmäksi kuin ennen 2020 alkaneita kriisejä.
  • Euroopan matkailun kehitys on uusimman arvion mukaan jäämässä 27 prosenttia vuoden 2019 tasosta, länsi-Euroopassa enää vain 21 prosenttia.
  • Euroopan matkailun odotetaan palautuvan kriisejä edeltävälle tasolle vuonna 2024. Elpyminen perustuu ennen kaikkea lähimatkailun kehitykseen.
  • Patoutuneen kysynnän purkautuminen on ylläpitänyt matkailualaa lyhyellä aikavälillä. Hidastunut talouskasvu ja kiihtyvä inflaatio muodostavat kuitenkin riskin elpymiselle loppuvuotta 2022 kohden sekä ensi vuonna.
  • Matkailijoiden ostovoiman heikkeneminen on Venäjän Ukrainassa käymän hyökkäyssodan epäsuora vaikutus eurooppalaiselle matkailualalle.
  • Kysynnän nopea kasvu on johtanut monilla lentokentillä ruuhkautumiseen, sillä työvoimaa ei ole pystytty rekrytoimaan kysynnän purkautumisen tahdissa
  • Työvoimapula on muodostunut kasvua rajoittavaksi tekijäksi

 

Markkinat

Q&A Ukrainan
tilanteesta

Visit Finland on koonnut Ukrainan kriisiin englanninkielisen kansainvälisiä matkanjärjestäjiä ja matkailijoita askarruttavia kysymyksiä vastauksineen. Kooste on luotu maaliskuussa 2022.

Seminaarien
satoa

Tutustu Visit Finlandin järjestämien seminaarien, webinaarien ja työpajojen materiaaleihin sekä tallenteisiin

Lisätietoja

Visit Finlandin yhteystiedot