Siirry sisältöön

Ajankohtaista tietoa Alankomaiden matkailusta

Olemme keränneet Suomen matkailuelinkeinolle ajankohtaista tietoa, tilastoja ja muuta hyödyllistä materiaalia Alankomaista matkailumarkkinana.

Nykytilanne

Viralliset ohjeet kuuluvat lyhyesti näin: matkailua kehotetaan välttämään 31.3. asti. Palatessa 10 päivän karanteeni, jonka voi lyhentää, jos menee viidentenä päivänä testiin ja tulos on negatiivinen. Tällä hetkellä matkailu Alankomaihin on vaikeaa. Ennen kuin saapuu Hollantiin, karanteenista huolimatta pitää tehdä ennen lähtöä 72h sisään PCR-testi sekä pikatesti 4h lentoa (HKI lentokentällä noin 180 e). Testitulokset tarkistetaan ennen lentokoneeseen menemistä. Esimerkiksi Helsingissä osa matkailijoista on käännytetty, koska Alankomaat ei hyväksy kaikkia todistuksia (pitää olla testauspaikan nimi ja yhteystiedot, testin tyyppi, testin tulos, nimi, aika, päivämäärä). Toisin kuin Saksassa, Alankomaissa ei katsota alueellisia rajoja, vaan riskialueet katsotaan maittain. Eli esim. Suomi on riskimaa, koska siellä on riskialueita.

Poikkeuksia karanteenirajoituksista ovat muutama Hollannille kuuluva trooppinen saari, kuten Aruba, St. Maarten, Curacao, Saba, St Eustatius. EU-alueelta vain Islanti on turvallinen.

EU:n ulkopuolelta seuraavat maat ovat luokiteltu turvallisiksi:

  • Australia
  • New Zealand
  • Rwanda
  • Singapore
  • South Korea
  • Thailand
  • China (mainland China, Hong Kong, Macau). Only if China lifts entry restrictions on European travellers. Travellers from China are not required to present a negative COVID-19 test declaration.

Karanteenisäännöt: Heti jos on korona-oireita, niin pitää mennä testiin. Karanteenin aikana joutuu olemaan 10 päivää kotona ja koko kotitalous joutuu jäämään kotiin. Jos tulee riskialueelta, niin pitää mennä karanteeniin, vaikka olisi paluumatkalla tehnyt testin ja saanut negatiivisen tuloksen. Karanteenin voi lyhentää, jos viidentenä päivänä menee negatiiviseen testiin. Tällä hetkellä kaikki muut EU-maat ovat riskimaita paitsi Islanti.

Finnair Amsterdam-Helsinki, lisää kapasiteettia 2.7. alkaen.
Finnair 4 lentoa viikossa AMS-Hel
KLM 2 lentoa päivässä Helsinkiin.

Kuluttajien käyttäytyminen

Tällä hetkellä hollantilaisia on ohjeistettu olemaan varaamatta lentoja ainakaan 31.3. asti. Hollantilaisia ohjeistetaan välttämään kiireisiä kohteita ja välttämään liiallista matkustelua kohdemaassa.

Tällä hetkellä 2.3. asti Alankomaissa on voimassa ulkonaliikkumiskielto klo 21:00 jälkeen. Vain olennaisimmat kaupat ovat auki. Lähtien 10.2. yhteiskuntaa avataan varovasti ja ensimmäisen asteen koululaiset pääsevät kouluun. Kaupoista saa hakea tilattuja tavaroita.

Luvut ovat laskeneet, mutta virusmuunnosten leviämisen pelossa lockdown-toimet ovat edelleen erittäin varovaiset.

Hollannissa odotetaan BKT:n nousevan tänä vuonna 2.2% samalla kun työttömyys kasvaa 6-8%.

Tulevaisuuden näkymät

Luontomatkailu ja talvi Lapissa ovat Suomen vetovoimatekijöitä. Matkailuun tulee vaikuttamaan se, onko maa luokiteltu riskimaaksi. Lockdownin jälkeen haetaan elämyksiä ja aktiviteetteja luonnossa turvallisissa kohteissa. Suomessa potentiaalia voisi olla kauniissa maisemareiteissä, jotka johdattavat rauhalliseen luontoresorttiin tai mökille.

Ihmiset ovat voineet mennä camping-paikoille koko vuotena, eli luultavasti camping ja mobile-home trendit jatkavat nousua.

Luultavasti nuoret pariskunnat lähtevät ensimmäisinä liikkeelle. Sitten lapsiperheet, mutta huomioitavaa on, että lapsiperheillä on ollut niin vaikeaa. On luultavaa, että he hakevat mahdollisimman helppoja lomaratkaisuja (monen ihmisen testauttaminen voi olla turhauttavaa). Omalla autolla matkustaminen lisää turvallisuuden tunnetta, autolla lähdetäänkin liikkeelle heti, kun se on mahdollista.

Talvi 2020-21: Matkailu maaliskuun loppuun asti on aivan minimissään lockdownin vuoksi.

Kesä 2021: Matkoja rauhallisemmille aluille, paikat joissa on enemmän yksityisyyttä ja luontoa, ovat kiinnostavampia. Kaupunkimatkat, matkat omalla autolla. Pohjoismaat voivat hyöytä hyvästä maineesta, tilasta ja turvallisuudesta. Jos rokottaminen onnistuu nopeasti, niin sitten voi olla matkailua. Muuten varianttien leviäminen ja niiden pelko voivat hidastaa matkailua ympäri Eurooppaa.

Aktiviteettilomat luonnossa, ruskaretket, riittävä tila ja turvallisuus, avara luonto, revontulet, kiertomatkailu kauniissa luonnossa ja kulttuurimaisemissa, Lapin talvi, kestävä matkailu.

Suomen uniikkius.

Matkailutoimijoiden kuulumiset

Sovittuja lentoja on jouduttu perumaan, talvesta ei tullutkaan pelastusta. Nyt suuntana on kesä. Suunnittelu on kuitenkin vaikeaa, sillä lockdown-tunnelma ei ole parasta matkailulle. Kuitenkin VF:n webinaareihin tuli yllättävän paljon juuri hollantilaisia. Kun matkailu on sallittua voimme ehkä saada myös uusia partnereita, kun matkanjärjestäjät etsivät turvallisia kohteita.

Lappi talvella ja kesällä kiertomatkailu on ykköstuotteet.

Isommista hotelliketjuista siirrytty pienempiin hotelleihin ja isoista ryhmistä pieniin ryhmiin.

Kesän markkinointi voi olla tärkeä vaihtoehto, Skandinavia voi olla kiinnostava uutuus kesällä, koska ei haluta mennä massakohteisiin. Vaellus voi olla kiinnostava kesän aktiviteetti, tähän pitää varautua esim. tekemällä omatoimisesta matkailusta helpompaa, esim. luontokohteiden kyltit englanniksi myös.

Päivitetty 3.2.

Alankomaat matkailumarkkinana

Alankomaissa on runsaasti potentiaalia Suomeen suuntautuvalle matkailun kasvulle. Talvi on tällä hetkellä tunnetumpi kuin kesäsesonki.

Lue lisää >

Edustajamme

Director of Visit Finland (DACH & BENELUX)

Jyrki Oksanen

Saksa, Itävalta, Sveitsi, Alankomaat, Belgia, Luxemburg

Specialist

Sara Snäll

+49 017699588644

DACH, Europe West