Siirry sisältöön

Matkailu Japanista Suomeen

Suomi on menestynyt hyvin Skandinavian maiden välisessä kisassa. Se on johtanut yöpymistilastoa jo monen vuoden ajan.

Miksi Japani?

  • Erinomaiset suorat lentoyhteydet sekä Finnairilla ja Japan Airlinesilla. Kauan kaivattu Hanedan yhteyden avaaminen lisää Suomen sujuvampaa saavutettavuutta kaikkialta Japanista.
  • Suomella on Pohjoismaiden suurin markkinaosuus.
  • Suomi on ympärivuotinen matkakohde.
  • 20% kasvu yöpymisissä ennen covidia – hyvä momentum jatkaa positiivista kasvua.
  • Japanin matkailualan liitto ja johtavat matkanjärjestäjät ovat valinneet Suomen yhdeksi pääkaukokohteeksi.
  • Kun kaukomatkailu toipuu, Suomella on suuri potentiaali muuhun Eurooppaan verrattuna.
  • Finnairin kauttakulkumatkustajien käyttämätön mahdollisuus.

 

Suomen myyntivaltit Japanissa

Suomessa japanilaisia kiinnostavat ennen kaikkea luonto, kaupunkiloma ja suomalainen elämäntapa kuten sauna, design sekä kahvi- ja kahvilakulttuuri.

Kuluttajat, media ja matkanjärjestäjät ovat enimmässä määrin kiinnostuneita matkakohteen turvallisuudesta, puhtaudesta ja suorasta lentoyhteydestä Japanin ja matkakohteen välillä. Visit Finland on onnistunut lisäämään Suomen houkuttelevuutta ja tavoittamaan laajemman yleisön mm. erilaisilla yhteisillä kampanjoilla maiden välisten tärkeimpien kauppakumppaneiden sekä eri teollisuusalojen kanssa järjestetyissä tapahtumissa.

Revontulet ovat japanilaisten keskuudessa suosittu "must see" -aktiviteetti. Joulupukki ja porot ovat Lapin kilpailuvaltteja, eivät ainoastaan talvella vaan myös keväällä ja syksyllä.

Rannikolla ja saaristolla, järviseudulla ja Helsingillä on iso potentiaali houkutella matkailijoita, jotka hakevat kokemuksia suomalaisesta elämäntavasta, varsinkin sauna- ja lähiruokakulttuurista.

Suomen medianäkyvyys Japanissa on korkea, joka johtuu World's Happiest Country -tittelistä ja japanissa valitsevasta saunabuumista.

Japanilaiset, joilla on vahva motivaatio matkustaa ulkomaille, etsivät nyt nähtävyyksien lisäksi enemmän elämyksiä ja inspiroivaa toimintaa.

Japanin markkinakatsaus

Markkinakatsaus sisältää viimeisimmät matkailuntrendit ja Visit Finlandin tulevaisuuden näkymät kyseisellä markkinalla. Englanninkielinen markkinakatsaus päivitetään kaksi kertaa vuodessa. Tutustu edustajamme laatimaan markkinakatsaukseen.

Markkinakatsaus elokuu 2021

Työkalut ja oppaat

Matkailun julkaisut -palvelussa on markkinasuunnitelman ja -katsausten ohella myös muita hyödyllistä työkaluja, kuten erilaisia tutkimuksia ja tilastoja.

Matkailun julkaisut > Markkinat > Japani

Japani - markkinatoimenpiteet

Yhteystiedot

Account Manager

Tarja Koivisto

+358 40 546 4949

Kiina, Japani, Korea, Intia, lentoyhtiöyhteistyö, isot projektit

Sales & Marketing Manager

Koichi Numata

Japan