Siirry sisältöön

Kiina

Suomi on onnistunut pitkäjänteisellä työllään kasvattamaan tunnettuuttaan ja rakentamaan matkailumaabrändiään Kiinassa

Matkailu Kiinasta Suomeen

Kiinalaisten matkaohjelman pitää olla vaihteleva, heille on myös tärkeää, että aktiviteeteista ja nähtävyyksistä voi kertoa kotona ystäville ja tuttaville.

Tietoa markkinasta

Kiina on monimutkainen markkina-alue: 31 provinssia, 656 kaupunkia, 48 000 murretta, 80 puhuttua kieltä sekä kasvavat tulo- ja koulutuserot. Itävallan konsulaattien arvioiden mukaan tärkeimmät lähtöalueet ovat Bohai (Peking 12,2 milj, Tianjin 10,4 milj), Yangtze River Delta (Shanghai 16,6 milj, Jiangsu, Zhejiang), Pearl River Delta (Guangzhou 8,9 milj, Guangdong), Sichuan (Chongqing 9,4 milj, Chengdu). Nämä alueet ovat vahvimmin kaupungistuneita, taloudellisesti kehittyneimpiä ja niillä on eniten lentoyhteyksiä ulkomaille.

Eurooppa on kiinalaisten halutuin ulkomaan kohde, joten Suomen kilpailijoita ovat periaatteessa kaikki Euroopan maat, suosituimpia ovat Venäjä, Saksa, Italia, Ranska, Italia, Iso-Britannia. Eurooppaa arvostetaan erityisesti sen maiseman, kulttuurin ja historian ansiosta. Suomi on kiinalaisten mielissä osa pohjoismaista/ skandinaavista aluetta: Ruotsi, Tanska, Viro ja Norja.

Talvella kilpailijoita ovat myös Australia ja Kaakkois-Aasia. Monet haluavat matkustaa lämpimään kohteeseen talvikaudella.

Tuotteet

Luonto, joulu & joulupukki, revontulet, sauna, talviaktiviteetit, kesäaktiviteetit, keskiyön aurinko, shoppailu, nähtävyyksien katselu ja mahdollisuudet valokuvien ottamiseen (niin nähtävyyksistä kuin maisemista) kiinnostavat kiinalaisia.

Mahdollisuudet Suomelle kiinalaisten matkustustrendeissä:

  • Kaipuu yksinkertaisuuteen ja alkuperäisyyteen.
  • Suomi tarjoaa jotain uutta kokeneille matkailijoille.
  • Skandinavian ja Venäjän läheisyyden hyödyntäminen.
  • Kohteisiin liittyvät tarinat ja taustat kiinnostavat: saattavat tulla elokuvista tai laulujen sanoista. Kohdebrändäys pienten ryhmien kautta: Kaurismäki, Räikkönen, Sibelius, Muumit, Marimekko.
  • Toive kevyille fyysisille aktiviteeteille (ns. soft action) kasvaa nuorten keskuudessa.
  • Perinteisten ja arvostusta tuovien aktiviteettien lisäksi matkan toivotaan pitävän sisällään hauskuutta, toimintaa, viihdettä ja urheilua. Ihanteelliset kohteet, joissa erilaisia aktiviteetteja voi harrastaa, sijaitsevat lähellä perinteisiä nähtävyyksiä.

Matkaohjelman pitää olla vaihteleva, kiinalaisille on myös tärkeää, että aktiviteeteista ja nähtävyyksistä voi kertoa kotona ystäville ja tuttaville.

Perinteiset kulttuurihistorialliset matkareitit vaihtuvat usein reitteihin, joissa kuljetaan jonkun idolin jalan jäljissä (elokuva, musiikki, urheilu tai kulttuuri).

Kiinalaiset matkailijat odottavat hyvää palvelua: ei itsepalvelua kiinalaisille!

Kohderyhmät

Monissa Euroopassa tehdyissä katsauksissa on noussut esiin, että kiinalainen ulkomaanmatkaaja on keskimääräistä matkaajaa nuorempi. Tulevina vuosina kasvu rakentuu ensisijaisesti uuden matkailijasukupolven varaan, joka on edellistä paremmin koulutettua, varakkaampaa ja tiedostavampaa alle 45-vuotiaiden joukkoa.

Kiinalaismatkailussa on alkanut toinen ja kolmas aalto. Ryhmämatkailijoista pienryhmä/yksilömatkailijoiksi. Tällä hetkellä volyymi on silti yhä ryhmämatkoissa.

Työkalut ja oppaat

Matkailun julkaisut -palvelussa on markkinasuunnitelman ja -katsausten ohella myös muita hyödyllistä työkaluja, kuten erilaisia tutkimuksia ja tilastoja.

Matkailun julkaisut > Markkinat > Kiina

Yhteystiedot

Account Manager, Asia
Teemu Ahola
+358 41 468 6929

Kiina, Japani, Etelä-Korea

Director
David Wu

Kiina, Shanghai

Marketing Manager
Lisa Li

Kiina, Shanghai

Marketing Manager
Aster Lai

Kiina, Hong Kong ja Etelä-Kiina

Marketing Manager
Tatia Shi

Kiina