Siirry sisältöön

Matkustus Ruotsista Suomeen

Matkailualalla on jo vuosikausia toivottu Visit Finlandin palaavan Ruotsin markkinoille. Nyt se toteutuu!

Miksi Ruotsi?

  • Ruotsalaiset matkailijat ovat neljänneksi suurin markkinamme majoitusvuorokausilla mitattuna ja toiseksi suurin rahan kulutusta seuratessa.
  • Lähimarkkinoiden odotetaan palautuvan ensin ja ruotsalaiset ovat valmiita matkustamaan, kun se on taas mahdollista.
  • Ruotsalaiset etsivät lomallaan autenttisia, terveysturvallisia, hygieenisiä ja kestäviä matkakohteita.
  • Ruotsalaiset matkustavat lomalle mieluiten autolla, laivalla, junalla tai bussilla ja suosivat lähikohteita.
  • Kevyet luontoelämykset houkuttelevat ruotsalaisia.
  • Ruotsalaiset suosivat perhelomia.

Suomen myyntivaltit Ruotsissa

Suomenruotsalainen kulttuurimme avaa paljon mahdollisuuksia kulttuurin ja tapahtumien tarjonnan osalta. Nämä ovat hyvä tapa avata suomalaista yhteiskuntaa ja suomalaista elämäntapaa, jotain mikä erottaa meidät Ruotsista. Emme voi vain puhua kiinnostavista kaupungeistamme, vaan täytyy keskittyä yksittäisiin kiinnostaviin kohteisiin.

Ruotsalaiset arvostavat luontoa ja luonnossa liikkuminen ja kevyet aktiviteetit ovat osa ruotsalaisten perhelomaa. Kuitenkin meidän täytyy erottua Suomena ja omilla vahvuuksillamme ja erityispiirteillämme. Maidemme luonto on hyvin samankaltaista ja siksi "Key selling pointit" täytyy avata tarkemmin ja painottaa omaa elämys- ja palvelutarjontaa.

Ruoka on tärkeä osa ruotsalaisten lomanvietossa. Suomessa on todella korkeatasoista tarjontaa, mutta taas pitää mieluummin nostaa omia TOP 5 -ravintoloita kuin vain kehuskella hyvällä ruualla. Lähiruoka ja ruokaan liittyvät aktiviteetit kuten marjojen ja sienien kerääminen sekä erilaiset ruokakurssit voidaan nostaa esiin.

Ruotsissa kannattaa nostaa esiin erikoisuuksia, asioita, jotka toteutuvat tai sijaitsevat juuri omalla alueellasi tai omassa yrityksessäsi. Nyt kaikki erikoismajoitukset, saunaelämykset ja yllättävät ja kauniit luontokohteet esiin!

Ruotsin markkinakatsaus

Markkinakatsaus sisältää viimeisimmät matkailun trendit ja Visit Finlandin tulevaisuuden näkymät kyseisellä markkinalla. Englanninkielinen markkinakatsaus päivitetään kaksi kertaa vuodessa. Tutustu edustajamme laatimaan markkinakatsaukseen.

Markkinakatsaus elokuu 2021

Työkalut ja oppaat

Matkailun julkaisut -palvelussa on markkinasuunnitelman ja -katsausten ohella myös muita hyödyllistä työkaluja, kuten erilaisia tutkimuksia ja tilastoja.

Matkailun julkaisut > markkinat > Ruotsi

Ruotsi - markkinatoimenpiteet

Yhteystiedot

Account Manager

Heli Saari

+358 40 564 2780

Ruotsi, Ranska, Espanja