Siirry sisältöön

Matkailu Saksasta Suomeen

Saksalaiset ovat ympärivuotista matkailijakansaa ja kaikille tuotesegmenteille löytyy omat asiakkaat. Kestävyys on yhä tärkeämpi palveluiden valintakriteeri

Miksi Saksa?

  • Mahdollisuus ympärivuotisen matkailun lisäämiseen.
  • Saksalaisten kulutus on kasvamaan päin ja erityisistä elämyksistä ollaan valmiita lisäämään matkabudjettia.
  • Vihreä liike alkoi Saksasta – kestävyys vaikuttaa  jo valtaosan kulutukseen ja tietoisuus kasvaa.
  • Luonto ja sen kokeminen autenttisessa ympäristössä nousee kärkeen Saksassa.

Suomen myyntivaltit Saksassa

Luonnon ja kulttuurin kokeminen koko Suomessa kiinnostaa saksalaisia. Paikallinen elämäntapa, onnellisuusteemat, lähiruoka ja saunakulttuuri – mielellään opastetusti ja viihteellisyyttä unohtamatta – toimivat. Kun lisätään revontulet, keskiyön aurinko, uniikit majoitukset ja elämykset, niin meillä on Matthias Meikäläisen unelmaloma valmiina.

Lakeland – Land der tausend Seen on lähes sata vuotta jatkuneen Suomi-markkinoinnin seurauksena iskostunut Suomen tunnetuimmaksi asiaksi. Kysyntä kiertomatkoihin samoin kuin mökkeihin on edelleen korkeaa. Pandemian seurauksena etätyön hyvät mahdollisuudet taajamien ulkopuolella kannattaa muistaa viestinnässä.

Jakelukanavien murros on kiihtynyt pandemian seurauksena. Perinteistä matkanjärjestäjäesitettä pidetään vanhojen hyvien aikojen symbolina ennen kellutettuja hintoja. Valtaosa myynnistä tapahtui online jo ennen pandemiaa. Lohduttavaa on, että kaikki, pieniä suomispesialisteja myöten, ovat mukana ja käytännössä markkinalla on erilaisia digikanavia myynnin lisäämiseksi.

Saksan markkinakatsaus

Markkinakatsaus sisältää viimeisimmät matkailuntrendit ja Visit Finlandin tulevaisuuden näkymät kyseisellä markkinalla. Englanninkielinen markkinakatsaus päivitetään kaksi kertaa vuodessa. Tutustu edustajamme laatimaan markkinakatsaukseen.

Markkinakatsaus elokuu 2021

Työkalut ja oppaat

Matkailun julkaisut -palvelussa on markkinasuunnitelman ja -katsausten ohella myös muita hyödyllistä työkaluja, kuten erilaisia tutkimuksia ja tilastoja.

Matkailun julkaisut > Markkinat > Saksa

Saksa - markkinatoimenpiteet

Yhteystiedot

Director of Visit Finland (DACH & BENELUX)

Jyrki Oksanen

Saksa, Itävalta, Sveitsi, Alankomaat, Belgia, Luxemburg

Specialist

Sara Snäll

+49 017699588644

DACH, Europe West

Specialist

Ulla Sperling

+4917643915335

DACH, Europe West