Siirry sisältöön

Matkailu USA:sta Suomeen

Amerikkalaisia kiinnostaa Suomessa erityisesti hyvätasoiset erikoismajoitukset ja elämykset sekä Suomi osana Pohjoismaiden ja Baltian kiertomatkaa.

Miksi USA?

  • Suomi kiinnostaa yhdysvaltalaisia matkailijoita sekä talvi- että kesäkohteena
  • Suomi ja muut pohjoismaat kiinnostavat pandemian jälkeisessä maailmassa turvallisina ja vastuullisina kohteina, joissa on mahdollisuus kokea ainutlaatuisia elämyksiä
  • Yhdysvaltalaiset matkailijat ovat hintatietoisia, mutta valmiita panostamaan laatuun ja etsivät uusia matkakohteita ja ainutlaatuisia kokemuksia
  • Suomi on uusi ja tuore vaihtoehto pitkäaikaisiin suosikkeihin verrattuna
  • Suomi on saanut paljon myönteistä huomiota mediassa viime vuosina ja myös pandemian aikana, mikä on osaltaan nostanut Suomen profiilia haluttuna matkakohteena
  • Suomella on potentiaalia stopover- kohteena yhdysvaltalaisille matkustajille

Suomen myyyntivaltit USA:ssa

Suomessa on ystävällisiä ihmisiä, innovaatioita ja puhdas luonto ja vesi aina lähellä. Suomi on toimiva ja turvallinen yhteiskunta, ja täällä asuu maailman onnellisin kansa.

Suomi tarjoaa ainutlaatuisia elämyksiä, revontulia ja muita luonnonilmiöitä sekä tavallisesta poikkeavia majoituskohteita. Yhdysvaltalaiset matkailijat arvostavat tilaa ja puhtautta, erityisesti pandemian jälkeen. Luontomatkailu kiinnostaa nyt yhdysvaltalaista matkailijaa ja Suomessa jos missä on tähän runsaasti tarjottavaa.

Yhdysvaltalaiset matkailijat ovat kiinnostuneita kokemaan suomalaista elämäntapaa, sauna- elämyksiä ja kulttuuria. Heitä kiinnostaa myös suomalainen design ja ruoka sekä kasvavana trendinä myös hyvinvointimatkailu.

Erityisesti high end- matkailijat ovat tärkeä kohderyhmä. Suomella on tarjottavaa kaikenikäisille kävijöille, jotka ovat kiinnostuneita uusista kohteista ja ainutkertaisista elämyksistä. Perinteisen luksusmatkailun lisäksi esimerkiksi korkeatasoiset kävely- ja pyöräilymatkat kiinnostavat asiakaskuntaa. Jälkimmäinen segmentti tosin vaatii huomattavaa infrastruktuurin kehittämistä Suomessa. Myös palvelutaso on saatava vaativien matkailijoiden edellyttämälle tasolle.

Kestävä matkailu kiinnostaa kasvavassa määrin myös USA'ssa, ja Suomessa on yhä enemmän kestävästi toteutettuja vaihtoehtoja amerikkalaiselle matkailijoille, niin majoituksen kuin aktiviteettienkin muodossa. Kestävyyden lisäksi amerikkalaiset matkailijat arvostavat laatua.

USAn markkinakatsaus

Markkinakatsaus sisältää viimeisimmät matkailuntrendit ja Visit Finlandin tulevaisuuden näkymät kyseisellä markkinalla. Englanninkielinen markkinakatsaus päivitetään kaksi kertaa vuodessa. Tutustu edustajamme laatimaan markkinakatsaukseen

Markkinakatsaus elokuu 2021

Työkalut ja oppaat

Matkailun julkaisut -palvelussa on markkinasuunnitelman ja -katsausten ohella myös muita hyödyllistä työkaluja, kuten erilaisia tutkimuksia ja tilastoja.

Matkailun julkaisut > Markkinat > USA

USA - markkinatoimenpiteet

Yhteystiedot

Account Manager

Päivi Hobbs

+358 40 546 8345

Iso-Britannia, USA
sairaslomalla

 

Commercial Counsellor / Head of Visit Finland, North America

Heli Mende

+358 40 343 3376
Account Manager

Asta Kekkonen

+358 46 923 2086

Iso-Britannia, USA