Siirry sisältöön

Matkailu Venäjältä Suomeen

Venäläinen matkailija etsii lomallaan monipuolista tekemistä ja sellaisia elämyksiä, joista voi kertoa loman jälkeen tuttavapiirissä.

Miksi Venäjä?

 • Venäjä on Suomen matkailun suurin ja tärkein lähtömarkkina lähtömarkkina ennen COVID19 –pandemiaa
  • eniten yöpymisiä
  • eniten rajanylityksiä
  • venäläiset käyttävät eniten rahaa
 • Venäläiset matkustavat Suomeen ympäri vuoden.
 • Venäläiset matkustavat myös sellaisiin vähemmän tunnettuihin maaseutukohteisiin, jotka eivät vielä ole niin suosittuja muista maista tulevien matkailijoiden keskuudessa, esimerkiksi itäiseen Järvi-Suomeen.
 • Suuri kasvupotentiaali seuraavan vuosikymmenen aikana. Venäläiset ovat uskollisia asiakkaita, jotka palaavat Suomeen yhä uudestaan.
 • Yhä useampi venäläinen varaa Suomen matkansa itse verkosta, joten se on suomalaisille yrityksille hyvä mahdollisuus kasvattaa myyntiään.
 • On kuitenkin muistettava, että Venäjän markkina on hyvin riippuvainen ruplan kurssista ja maailmanpoliittisesta tilanteesta: markkinatilanne voi muuttua hyvinkin nopeasti. 

Suomen myyntivaltit Venäjällä

Suomen myyntivaltit markkinalla ovat ennen kaikkea läheinen maantieteellinen sijainti ja helpot kulkuyhteydet. Myös suomalainen kulttuuri ja luonto kiinnostavat venäläisiä matkailijoita. Suomea pidetään "vihreänä" matkailumaana, joka on tunnettu ympäristöystävällisistä ratkaisuistaan. Lisäksi venäläiset asiakkaat arvostavat suomalaisten kohteiden laatutasoa ja myös shoppailu kiinnostaa.

Venäläinen matkailija etsii lomallansa monipuolista tekemistä ja sellaisia elämyksiä, jotka antavat loman jälkeen mahdollisuuden kertoa ja kehua niistä omassa tuttavapiirissä. Matkan varausvaiheessa venäläinen matkailija pyrkii etsimään sellaisen vaihtoehdon, että hän kokee saavansa matkansa mahdollisimman edullisesti. Matkabudjettia säästetään kuitenkin reippaastikin varsinaiselle lomalle ja se käytetään kokonaisuudessaan.

Vaihtoehtoja aktiviteeteista ja ostoksista on syytä olla paljon tarjolla, jotta venäläinen kokee tehneensä hyvän ostoksen, löytävänsä järkevän käyttökohteen lomabudjetille ja saavansa ennennäkemättömiä elämyksiä lomaltansa. Venäläisen matkailijan loma jatkuu pitkälle matkan jälkeen, kun hän jakaa kokemuksiaan ystävien, tuttujen ja sukulaisten kanssa. Tieto leviää nykyisin yhä enemmän myös sosiaalisessa mediassa. Paras markkinointikeino Venäjälle onkin edelleen tyytyväinen matkailija kohteessa, joka vie viestiä eteenpäin.

On tärkeää muistaa, että vain 29 % venäläisistä puhuu englantia edes alkeistasolla. Venäjänkielisen palvelun tarjoaminen on takuuvarma tyytyväisyyttä lisäävä elementti. Venäläiselle asiakkaalle on hyvin tärkeää esittää lisäkysymyksiä palvelusta tai tuotteesta. Mikäli hän pystyy tekemään sen omalla äidinkielellään, on palvelun/tuotteen ostopäätös huomattavasti helpompi tehdä.

Venäjän markkinakatsaus

Markkinakatsaus sisältää viimeisimmät matkailun trendit ja Visit Finlandin tulevaisuuden näkymät kyseisellä markkinalla. Englanninkielinen markkinakatsaus päivitetään kaksi kertaa vuodessa. Tutustu edustajamme laatimaan markkinakatsaukseen.

Markkinakatsaus elokuu 2021

ALUSTAVA ILMOITTAUTUMINEN 2022 TAPAHTUMIIN

Ilmoittaudu Venäjä-tapahtumien alustavalle odotuslistalle nyt, ja kuulet Venäjän myyntitapahtumien 2022 päivämääristä ensimmäisenä! Päivämäärät vahvistetaan heti rajojen avautumisen jälkeen - ilmoittautuminen ei ole siis nyt sitovaa, vaan saat erillisen vahvistuspyynnön kun tapahtumien ajankohdat varmistuvat.

Workshop Moskova + Pietari >>

Webinaarit >>


Työkalut ja oppaat

Matkailun julkaisut -palvelussa on markkinasuunnitelman ja -katsausten ohella myös muita hyödyllistä työkaluja, kuten erilaisia tutkimuksia ja tilastoja.

Matkailun julkaisut > Markkinat > Venäjä

Ota yhteyttä

Ole ystävällinen ja täytä tämä lomake, mikäli haluat keskustella Visit Finland neuvontapalveluiden kanssa palvelusi kansainvälistämisestä. Voit myös ottaa yhteyttä suoraan markkinaedustajiimme.

Yhteydenottolomake

Venäjä - markkinatoimenpiteet

Yhteystiedot

Account Manager

Aleksandra Shakhnovich

+358 50 577 2788

Venäjä (Pietari), IVY ja Itä-Eurooppa

Marketing Manager

Sergei Shkurov

+358 40 769 0154

Venäjä ja IVY-maat, Iso-Britannia

Advisor

Renata Akzhigitova

+7 98 5476 1926

Russia, Moscow