Siirry sisältöön

vastuullisuudesta yrityksen ja koko alueen oma myyntivaltti

Sustainable Travel Finland –valmennuksella koko alue mukaan kestävän matkailun kehittämiseen

Koko alue mukaan vastuullisuustyöhön

Visit Finland Akatemiasta löytyy erityisesti Sustainable Travel Finland –ohjelman tueksi suunniteltu valmennuspäivä. Sustainable Travel Finland -valmennus on oiva tapa saada alueellinen kestävän matkailun ohjelma alulle ja koko alueen yritysverkosto mukaan kestävän kehityksen mukaiseen matkailutoimintaan. Konkreettinen ja käytännönläheinen valmennus tarjoaa hyvät perustiedot ja lähtötason kestävän matkailun järjestelmälliseen edistämiseen yritystasolla. 

Valmennuspäivän aikana käydään läpi muun muassa seuraavat asiakokonaisuudet:

  • Ekologinen vastuullisuus
  • Taloudellinen vastuullisuus
  • Sosiokulttuurinen vastuullisuus
  • Eettinen toiminta
  • Vastuullisuuden markkinointi ja viestintä
  • Johtaminen ja perehdytys vastuullisuusnäkökulmasta
  • Vastuullisuus ruokamatkailussa
  • Vinkkejä ja uusinta tietoa

Valmennuspäivä on suunniteltu yritysryhmille niin, että päivän päätteeksi siirtyminen Sustainable Travel Finland –onlinealustalle on helppoa ja matka kohti Sustainable Travel Finland -merkkiä alkaa. Vaikka sisältö valmennuskonseptissa on aina sama, räätälöidään se huomioiden alueen erityistarpeet. Siksi onkin tärkeää, että alueorganisaatio keskustelee toivotuista painopisteistä ja alueen yritysverkostosta valmentajan kanssa etukäteen.

Osallistava valmennus innostaa

Valmennukset ovat keskustelevia, soveltavia, osallistavia ja työpajamaisia, teoriaosuutta unohtamatta. Päivän aikana kestävän kehityksen mukaisen matkailun osaaminen ja ymmärtäminen kasvaa ja yritysten vastuullisuussuunnitelmat konkretisoituvat. Valmennuspäivän lopuksi valmentaja tutustuttaa osallistujat Sustainable Travel Finland –onlinealustalle.

Valmennuspäivän tavoitteena on, että mukana olevat yritykset saavat vinkkejä vastuullisuusviestintään ja eväät oman vastuullisuussuunnitelman tekemiseen, yrityksen nykytilan ja tulevaisuuden tavoitteet huomioiden. 

Valmennus on innostava aloitus Sustainable Travel Finland -kehityspolulle, ja jokaisen osallistujan aktiivinen osallistuminen on tärkeä osa valmennuspäivän onnistumista.

Valmennuspolku kehitteillä

Sustainable Travel Finland –ohjelman ready –tason valmennus tullaan keväällä 2021 ulottamaan steady –tasolle, joka on suunnattu erityisesti vastuullisen matkailun edelläkävijöille tai sellaiseksi pyrkiville. Visit Finland Akatemian valmentajilta voi kuitenkin jo nyt pyytää tarjousta vastuullisuusvalmennus –paketista, sillä Sustainable Travel Finland –valmennukseen on helppo lisätä lihaa luun ympärille valmentajien muista valmennusaiheista, joita ovat muun muassa laatu, ympäristöjohtaminen, kestävä kulttuuri- ja luontoperintö, hiilijalanjäljen konsultointi ja ympäristökartoitus vastuullisuusvinkkelistä. 

Voit tutustua valmentajien tarjoamiin koulutusaiheisiin tarkemmin heidän profiiliensa kautta.