Siirry sisältöön

Suomesta älykäs matkakohde

Visit Finlandin visiona on kehittää Suomesta älykäs matkakohde, joka tarjoaa edelläkävijänä matkailijalle sujuvimman polun haaveilusta matkalle.

Matkailun digitiekartta

Matkailu on yksi maailman kilpailluimpia ja nopeiten kasvavia toimialoja, jota digitaalisten palveluiden kehitys muokkaa jatkuvasti. Globalisaatiokehitys ja digitalisaatio ovat kiihdyttäneet matkailun kilpailua niin, että uudet digitaaliset kanavat ovat tuoneet keskenään kilpailevat vaihtoehdot helposti kuluttajan vertailtavaksi. Tämä antaa suomalaisille matkakohteille ja palveluille mahdollisuuden kilpailla aidosti lukuisten kansainvälisten toimijoiden kanssa.

Matkailutoimijat tarvitsevat yhteiset tavoitteet ja suuntaviivat, joiden kautta kehittää Suomi-matkailun ekosysteemiä ja tavoittaa tehokkaasti kansainväliset matkailijat. Visit Finlandin johtaman työryhmän kehittämä Suomen matkailun digitiekartta pyrkii vastaamaan näihin tarpeisiin. Hyödynnämme kansainvälisten palveluiden ja teknologian mahdollisuudet, kehitämme omaa osaamistamme, luomme yrityksille edellytyksiä kehittyä, kasvaa ja tehdä yhteistyötä. Painopisteitä on kolme: datan hyödyntäminen yhteistyössä, digitaalinen inventaari ja osaamisen ja yhteistyön kehittäminen. 

Lataa Suomen matkailun digitiekartta kokonaisuudessaan tämän sivun Aineistot-kohdasta.

Missio

Digitaalisuus valtakunnallisesti hallussa ja tukemassa Suomen matkailun kasvua yli syklien, kestävästi.

Visio

Suomi on älykäs matkakohde, joka tarjoaa sujuvan ostopolun haaveilusta matkalle. Matkailua kehitetään tiedolla johtaen ja alustatalouteen tukeutuen.

Matkailuyrityksen digiloikan ABC

Tervetuloa oppimaan matkailuyrityksen digiloikan perusteet uudessa verkko-oppimiskokonaisuudessa. Kokonaisuus koostuu kymmenestä askeleesta, joiden avulla yritys voi hoitaa digitaalisuuden perusteet kuntoon. Koulutus sisältää oppeja aina omien verkkosivun löydettävyydestä analytiikkaan ja online-myynnin kehittämisestä sosiaalisen median hyödyntämiseen.

Digitaalisen kehityksen työkalut destinaatioille

Digitaalisen asiakaskokemuksen käsikirja on erityisesti matkailualueille ja destinaatioille suunnattu käsikirja, joka auttaa alueita liiketoiminnan asiakaslähtöisessä kehittämisessä. Käsikirjan tavoitteena on tarjota Visit Finlandin digipilottiohjelman kautta saatuja tuloksia alueille oman toiminnan kehittämiseksi.

Osana työkirjaa on myös Menestyvän matkakohteen analyysityökalu, joka auttaa alueita hahmottamaan oma lähtötilansa ja suunnittelemaan kehittämistoimenpiteitä niin että destinaatio pystyy vastaamaan muuttuneeseen liiketoimintaympäristöön ja todella johtamaan alueensa matkailuekosysteemia yhteistyössä eri toimijoiden kanssa.  

Työkalut on koottu yhteen Matkailun julkaisut -palveluun.

Julkaisut, oppaat ja työkalut

Matkailun julkaisut -palvelussa on oppaiden, julkaisujen ja e-learningien lisäksi monta muuta hyödyllistä työkalua.

Matkailun julkaisut > Digitaalisuus

Ota yhteyttä

Digital Development Manager

Asta Laaksonen

+358 46 923 2086
Head of Digital Development

Kaisa Kosonen

+358 40 749 4904

On maternity leave