Siirry sisältöön

Terveyttä Suomesta

Terveysmatkailun kasvupotentiaali on merkittävä ja Suomella on hyvät valmiudet vastata kasvavaan kysyntään.

Terveysmatkailuteeman tavoitteena on parantaa Suomen ja suomalaisten yritysten tunnettuutta laadukkaan hoidon ja hyvinvointipalveluiden tarjoajina. Pyrimme saattamaan yhteen suomalaiset palveluntarjoajat ja potentiaaliset kumppanit, kuten potilaita välittävät toimijat niin Suomessa kuin kohdemarkkinoilla. 

Päämääränä on houkutella asiakkaita lääketieteellisiin hoitoihin, kuntoutukseen sekä oman terveyden ylläpitämistä edistäville ”terveyslomille” Suomeen. Tuotteiden paketoinnissa on erittäin tärkeää huomioida turvallisuus- ja vastuukysymykset sekä sujuva hoitopolku ml.  yhteistyö terveys-, matkailu-, majoitus-, ravintola- ja potilasvälityspalveluita tarjoavien toimijoiden välillä. Terveysmatkailussa Suomella on hyvä kilpailuasema mm. seuraavilla aloilla:

  • Korkealaatuinen erityssairaanhoito (esim. onkologia, neurokirurgia, ortopedia, sydän- ja verisuonisairaudet)
  • Terveystarkastukset, varhainen diagnostiikka
  • Mittaaminen ja oman terveysdatan seuraaminen
  • Hyvinvointia edistävä, puhdas ja rauhallinen ympäristö

Terveysmatkailun hyödyt

Business Finland auttaa yritystänne tavoittamaan potentiaalisia kumppaneita sekä Suomesta että kohdemarkkinoilta. Lisäksi yrityksenne hyötyy Suomi-brändin alla tehtävästä markkinoinnista ja maakuvatyöstä.

Terveysmatkailun kohdemarkkinat

Markkinointiaktiviteetit suuntautuvat ensisijaisesti Venäjälle ja Kiinaan. Näillä markkinoilla on tunnistettu merkittävä kasvupotentiaali Suomeen suuntautuvassa terveys- ja hyvinvointimatkailussa.

Työkalut ja oppaat

Tuotekehityksen tueksi on työstetty materiaalia, jonka avulla saadaan aikaan markkinoille sopivia tuotteita. Työkalut on tehty mahdollisimman konkreettisiksi ja yksinkertaisiksi, jotta niiden käyttö olisi helppoa.

Matkailun julkaisut -palvelussa on tuotesuositusten lisäksi monta muuta hyödyllistä työkalua.

Matkailun julkaisut > Terveysmatkailu

Ota yhteyttä

Manager

Päivi Antila

Regional Partnerships (Lapland), Health and Educational Travel