Terveysmatkailu

Terveyttä Suomesta

Terveysmatkailun kasvupotentiaali on merkittävä ja Suomella on hyvät valmiudet vastata kasvavaan kysyntään.

Tietoa teemasta

Tavoitteet

Terveysmatkailuteeman tavoitteena on parantaa Suomen ja suomalaisten yritysten tunnettuutta laadukkaan hoidon ja hyvinvointipalveluiden tarjoajina. Pyrimme saattamaan yhteen suomalaiset palveluntarjoajat ja potentiaaliset kumppanit, kuten potilaita välittävät toimijat niin Suomessa kuin kohdemarkkinoilla. 

Päämäränä on houkutella asiakkaita lääketieteellisiin hoitoihin, kuntoutukseen sekä oman terveyden ylläpitämistä edistäville ”terveyslomille” Suomeen. Tuotteiden paketoinnissa on erittäin tärkeää huomioida turvallisuus- ja vastuukysymykset sekä sujuva hoitopolku ml.  yhteistyö terveys-, matkailu-, majoitus-, ravintola- ja potilasvälityspalveluita tarjoavien toimijoiden välillä. Terveysmatkailussa Suomella on hyvä kilpailuasema mm. seuraavilla aloilla:

  • Korkealaatuinen erityssairaanhoito (esim. onkologia, neurokirurgia, ortopedia, sydän- ja verisuonisairaudet)
  • Terveystarkastukset, varhainen diagnostiikka
  • Mittaaminen ja oman terveysdatan seuraaminen
  • Hyvinvointia edistävä, puhdas ja rauhallinen ympäristö

Hyödyt

Business Finland auttaa yritystänne tavoittamaan potentiaalisia kumppaneita sekä Suomesta että kohdemarkkinoilta. Lisäksi yrityksenne hyötyy Suomi-brändin alla tehtävästä markkinoinnista ja maakuvatyöstä.

Kohdemarkkinat

Markkinointiaktiviteetit suuntautuvat ensisijaisesti Venäjälle ja Kiinaan. Näillä markkinoilla on tunnistettu merkittävä kasvupotentiaali Suomeen suuntautuvassa terveys- ja hyvinvointimatkailussa.

Ajankohtaista

Terveysmatkailubarometri 2020

Terveysmatkailu koronapandemian aikana

Venäjän markkinatutkimus

Ota yhteyttä

Project Manager
Päivi Antila

Health Travel & Educational Travel