Siirry sisältöön

Visit Finland kehittää matkailua koko Suomessa

Visit Finland luo kansainvälisesti kuvaa Suomesta haluttavana matkakohteena ja tukee alan yrityksiä ja yritysryhmiä kansainvälisille markkinoille tarkoitettujen matkailupalvelujen kehittämisessä ja markkinoinnissa.

Missio ja visio

Visit Finlandin missiona on edistää Suomen kiinnostavuutta kansainvälisesti kestävänä ja houkuttelevana matkakohteena ja edesauttaa yritysten, yritysryhmien ja matkailualueiden kestävää kansainvälistä kasvua.

Visiomme: Suomi on johtava kestävän matkailun kohdemaa. Luomme lisäarvoa yhteiskunnalle ja asiakkaillemme ainutlaatuista luontoamme ja kulttuuriamme vaalien.
Suomi on tiedostavan matkailijan ykkösvalinta.

Tehtävät

  • Kehittää matkailullista Suomi-kuvaa ja toimii kaupallisen maakuvaviestinnän alustana.
  • Kasvattaa Suomen tunnettuutta kestävänä ja houkuttelevana matkakohteena valituilla kohdemarkkinoilla.
  • Edistää suomalaisten matkailutuotteiden ja -palveluiden pääsyä kansainvälisiin myyntikanaviin ja aktivoida myyntiä yhteistyössä kansainvälisten matkanjärjestäjäkumppaneiden kanssa.
  • Vahvistaa Suomen matkailualan kilpailukykyä kehittämällä alan digitalisaatiota ja kestävää liiketoimintaa.
  • Tuottaa ja analysoida tietoa sekä edistää datan hyödyntämistä matkailuelinkeinon tarpeisiin.
  • Edistää matkailualan yritysten ja alueiden kansainvälistymistä tukemalla tuotekehitystä ja tuotteistamista.

Strategia

Osana Business Finlandia Visit Finlandin tehtävä ja tavoite on tukea Suomen matkailuelinkeinon menestystä. Vuosille 2021-2025 laadittu strategiapäivitys toimii tiekarttana matkailualan taloudellisen kasvun, kestävän kehityksen ja kilpailukyvyn vahvistamisessa.

Lue lisää Visit Finlandin strategiasta

Toiminta-
malli

Valituilla kohdemarkkinoilla Visit Finland -tehtäviä hoitavat Business Finlandin toimistoissa nimetyt matkailutoimialan asiantuntijat tai Visit Finland -edustajat. Tehtävät ovat markkinointi, myynninedistäminen, markkinoiden seuranta ja tiedonvälitys analysointia varten. Myynninedistämisen tiimi Helsingissä koordinoi kaikkia toimenpiteitä Visit Finlandin kohdemarkkinoilla.

Kotimaassa painopiste on alueellisen ja teemallisen yhteistyön rakentamisessa ja toimivien yritysverkostojen muodostamisessa. Visit Finland tukee yrityksissä tapahtuvaa tuotekehitystä tuottamalla yhteisiä työkaluja tuotteistamiseen sekä neuvontaa ja valmennusta kansainvälistymisen edistämiseksi.

Visit Finland on osa Business Finlandia ja toiminta rahoitetaan valtion budjetista.

Ohjaus

Teema-alueen yrityksiä edustavat asiantuntijat (advisory board) osallistuvat teemaan kuuluvien ohjelmien strategiseen suunnitteluun, seurantaan ja verkottamiseen Suomessa ja kansainvälisesti.

Advisory Board: Sanna Kärkkäinen - Chairman (Visit Rovaniemi), Mikko Turtiainen (Finnair), Timo Tanninen (Metsähallitus), Jukka Punamäki (City of Helsinki), Niina Pietikäinen (Harriniva), Tomi Lohikoski (Muumimaailma), Markus Heiskanen (Järvi-Sydän), Aki Käyhkö (Scandic Hotels), Taru Keronen (Eckerö Line) ja Sanna Kyyrä (TEM).

Yhteys-

tiedot

Visit Finlandin kotimaan yhteystiedot sekä laskutusosoite on kerätty yhdelle sivulle. Katso yhteystiedot!

 

Takaisin matkailun edistämisen pääsivulle.