Siirry sisältöön

Experience Commerce Finland

Kuluttajakaupasta kasvava vientiala

Experience Commerce Finland -ohjelma tehostaa suoraan kuluttajille myyvien yritysten (direct to consumer, D2C) kansainvälistä kasvua. Tavoitteena on lisätä yritysten kyvykkyyttä vastata digiajan asiakkaiden odotuksiin yksilöllisestä ja saumattomasta asiakaskokemuksesta.

Tukiaineistot yrityksille, jotka korona-tilanteessa suunnittelevat verkkokaupan perustamista

Verkkokaupan perustamisen ABC -YouTube-video käy prosessin läpi suunnitteluvaiheesta rakentamiseen, markkinointiin ja kehittämiseen, mukaan lukien kasvustrategian ja kansainvälisen menestymisen avaintekijät. Kymmensivuinen pdf-tiedosto Verkkokaupan perustamisen ABC -opas esittelee prosessin tekstimuodossa. Liiketoiminnan kehittämisrahoitus häiriötilanteissa ja verkkokaupan kehittäminen -opas tarkentaa miten kehitysrahoitusta voi hyödyntää verkkokaupan perustamiseen ja tarjoaa valmiin esimerkin, jota voi soveltaa omassa rahoitushakemuksessa.

Ohjelman muut aineistot löytyvät Aineistot & projektit -osiosta.

Ohjelman kuvaus

Kuluttajaliiketoiminta on murroksessa. Asiakkaat tekevät valintoja globaalisti ja kasvava enemmistö heistä odottaa personoitua, kokonaisvaltaista kokemusta yritysten ja brändien kanssa. Kanavat sulautuvat yhteen ja rajat katoavat. Älykkäät teknologiat mahdollistavat asiakkaiden reaaliaikaisen tavoittamisen, entistä tarkemman datan keräämisen ja personoidun, elämyksellisen asiakaskokemuksen rakentamisen.

Suomalaisilla kuluttajasektorin yrityksillä on laadukkaita, kestävän kehityksen arvojen mukaisia tuotteita ja palveluita, joilla on kysyntää maailmalla. Haastamme yrityksiä tarttumaan mahdollisuuteen, koska Suomen vienti tarvitsee monipuolisemman rakenteen suhdanteiden tasaamiseksi. 

Experience Commerce Finland -ohjelma auttaa yrityksiä hyödyntämään mahdollisuuksia, jotka syntyvät toisaalta kuluttajien käyttäytymisen ja arvojen muutoksesta, toisaalta älyteknologioiden tuomista keinoista tehostaa myyntiprosessia ja parantaa asiakaskokemusta.

Rahoituksemme ja palveluidemme avulla yritykset voivat uudistaa bisnesmallejaan ja kehittää vetovoimaisia brändejä sekä tulevaisuuden kaupan teknologioita. Ohjelma on osa Business Finlandin uutta Consumer Business -fokusaluetta, joka on perustettu tarpeelle monipuolistaa Suomen vientirakennetta.

Kohderyhmät

Ohjelman kohderyhmiä ovat tuotteitaan ja palveluitaan suoraan kuluttajille myyvät yritykset, brändiomistajat, alalle tuotteita ja palveluita tarjoavat teknologiayritykset (data, tekoäly, koneoppiminen, AR/VR jne.) logistiikka-, maksu- ja verkkoturvallisuusratkaisuja tarjoavat yritykset sekä tutkimuslaitokset.

Palvelut

Nelivuotinen ohjelma palvelee monipuolisesti eri tilanteissa ja kasvun vaiheessa olevia yrityksiä. Ohjelma vauhdittaa yritysten konkreettisia kehittämistoimenpiteitä, joita Business Finlandin rahoitus tukee. Ne voivat olla sekä pieniä ja nopeaa vaikuttavuutta hakevia hankkeita että pitkäjänteisiä, tutkimusta hyödyntäviä ekosysteemihankkeita.

2023 loppuun kestävä ohjelma mahdollistaa yrityksille toimialat ylittävän yhteistyön, innovoinnin sekä rahoitusta kehittämisen tueksi. Business Finland rahoittaa tämän ohjelman innovaatiohankkeita yhteensä 40 miljoonalla eurolla.

Miten pääsee mukaan?

Business Finlandin asiakkaita ovat kaikki yritykset, joilla on kykyä, halua ja resursseja panostaa kansainväliseen kasvuun. Erillistä pääsymaksua tai rekisteröitymistä ei ole.

Ohjelman tapahtumista ja aktiviteeteistä kerrotaan alla olevassa tapahtumakalenterissa, joten kannattaa seurata sivustoamme sekä liittyä ohjelman Facebook-ryhmään, ’’Experience Commerce’’. Kerromme ohjelman ajankohtaisista asioista myös kuluttajaliiketoiminnan uutiskirjeessä, jonka voit tilata täältä.

 

Ota yhteyttä

Head of Experience Commerce Finland Program
Aija Kalander
+358 40 555 1637
Director, Consumer Business Programs
Aki Parviainen
+358 050 351 1354
Program partner
Leevi Parsama
+358 40 528 9001
Ecosystem Partner
Mika Niemi
+358 45 6756567