Siirry sisältöön

Hakijan ABC

Lue hakemusohjeet huolella.

  1. Tutustu huolellisesti Horisontti 2020 -työohjelmaan, jonka löydät osallistujaportaalista.
  2. Poimi sopiva aihe (topic) ja tarkista sen hakuajat. Osallistujaportaalissa voit myös hakea sopivia aiheita avainsanahaulla. Jokaisella aiheella on oma hakuohjesivu (Topic Conditions & Documents), josta löydät mm. hakua koskevat tärkeät reunaehdot, arviointikriteerit, malliavustussopimuksen sekä mallihakemuspohjan.
  3. Etsi sopivat partnerit, ellet jo ole verkostoitunut.
  4. Varaa hankkeen suunnitteluun ja hakemuksen tekoon useita kuukausia. Isojen hankkeiden kokoamisessa voi mennä jopa puoli vuotta. Aikataulua suunnitellessasi tutustu myös komission arviointi- ja valintaprosesseihin.
  5. Tutustu kansalliseen Horisontti-hakemusten valmistelurahoitukseen.
  6. Valmistelkaa konsortiosopimus mieluiten jo ennen hakemuksen lähettämistä tai heti sen jälkeen.
  7. Lähetä hakemus ajoissa – älä odota viimeiseen päivään!
  8. Kysy tarvittaessa apua puiteohjelman asiantuntijoilta. Jokaisella teemalla on suomalainen yhteyshenkilö, joka tietää oman osionsa sisällöstä ja tavoitteista. Hakemuksen valmisteluun sekä kustannus- ja sopimusasioihin saa apua EU:n tutkimus- ja innovaatio-ohjelmilta EUTIsta. Suomen yliopistoissa ja suurimmissa tutkimuslaitoksissa on myös henkilöitä, jotka auttavat oman organisaationsa osallistumista puiteohjelmahankkeisiin.

Hakuajat

Kunkin haun omalta sivulta löytyvät hakuilmoitus, haun sisältökuvaus eli työohjelma, hakijan opas sekä linkki sähköiseen hakemusjärjestelmään. Tutustu näihin ohjeisiin hyvin!

Osallistujaportaalista löytyvät myös jo päättyneet haut. 

Komission osallistujaportaali

Minkälaisiin projekteihin voit hakea rahoitusta?