Tutkimus- ja innovointitoimet (Research and Innovation Actions)
Hanke, jossa tuotetaan uutta tietoa tai teknologiaa. Tavoitteena on tukea tutkimus- ja kehitystoimia, joilla parannetaan eurooppalaista kilpailukykyä. Aiheet ja erityisesti tavoiteltava vaikuttavuus on määritelty etukäteen.
Rahoitus: 100 %
Innovointitoimet (Innovation Actions)
Rahoitus keskittyy markkinoita lähempänä oleviin toimiin. Rahoitusta voidaan myöntää esimerkiksi prototyypin valmistukseen, demonstrointiin, pilottihankkeisiin tai tuotantomittakaavan laajentamiseen, jos niiden tavoitteena on tuottaa uusia tai parannettuja tuotteita tai palveluita.
Rahoitus: 70 % (voittoa tavoittelemattomille organisaatioille 100 %)
Koordinointi- ja tukitoimet (Coordination and Support Actions)
Hankemuoto, jolla koordinoidaan, tuetaan ja aktivoidaan tutkimusta. Koordinointitoimi voi olla mm. konferenssien ja tapaamisten järjestämistä, selvityksiä, työryhmien perustamista tai tiedottamista.
Rahoitus: 100 %
EIC Accelerator (Pk-instrumentti)
Voittoa tavoittelevat pk-yritykset voivat hakea rahoitusta yksinkin innovaationsa kaupallistamiseen pk-instrumentista. Instrumentti on tarkoitettu voimakasta kansainvälistä kasvua hakeville pk-yrityksille, joilla on korkea markkina- ja kasvupotentiaali. Rahoitusta voi saada Horisontin 2. ja 3. pilarin (Teollisuuden johtoasema ja Yhteyskunnalliset haasteet) teemoihin liittyviin aiheisiin. Katso lisää EIC Accelerator.
Rahoitus: Blended finance, avustus 70 % + pääomakomponentti
Nopeutetun innovoinnin väline (Fast Track to Innovation)
Fast Track to Innovation -pilotti tarjoaa rahoitusta lähellä markkinoita oleville projekteille. Pilotin tavoitteena on vähentää aikaa ideasta markkinoille, kannustaa uusia osallistujia osallistumaan puiteohjelmaprojekteihin ja kasvattaa yksityisen sektorin tutkimus- ja innovaatioinvestointeja. Aiheita ei ole määritelty etukäteen ja yritysosallistumisen tulee olla merkittävää.
Rahoitus: 70 % (voittoa tavoittelemattomille organisaatioille 100 %)
Marie Skłodowska-Curie -toimet
MSCA-toimet rahoittavat tutkijoiden koulutusta ja liikkuvuutta. Ohjelman kautta tutkija voi saada rahoitusta koulutukseen, urakehitykseen, yritysten, yliopistojen ja eri maiden väliseen liikkuvuuteen sekä tutkijanuraa edistäviin tukitoimiin.
Rahoitus: yksikkökustannukset, katso MSCA-työohjelmasta sivulta 49 alkaen (pdf)
Euroopan tutkimusneuvosto (European Research Council)
ERC rahoittaa pienten tutkimusryhmien tekemää korkeatasoista perustutkimusta. Rahoitettavien hankkeiden aiheita ei ole ennalta määrätty, ja ne valitaan tieteellisen laadun perusteella. Tutkimus täytyy tehdä EU:n jäsenmaissa tai ns. assosiaatiomaissa.
Rahoitus: 100 %
ERA-NET Cofund
Hankkeet verkottavat eri Euroopan maiden tutkimus- ja kehitysohjelmia ja partnerit ovatkin yleensä kansallisia tai alueellisia rahoittajia. ERA-NETit järjestävät yhteisiä rahoitushakuja omin alojensa tutkimusryhmille ja yrityksille.
Rahoitus: 33 %
Esikaupalliset hankinnat (Pre-Commercial Procurement)
Instrumentin avulla kehitetään uusia ratkaisuja erityisesti julkisen hankinnan tarpeisiin. Avaa markkinamahdollisuuksia Euroopassa toimiville yrityksille ja tutkijoille.
Rahoitus: 90 %
Innovatiivisten ratkaisujen julkinen hankinta (Public Procurement of Innovative Solutions)
Hankkijaryhmä ja komissio jakavat uuden, innovatiivisen hankinnan riskin ja samalla eurooppalaiselle teollisuudelle avautuu markkinamahdollisuuksia.
Rahoitus: 35 %